1. Пластичната хирургия - всяка пета жена в Южна Корея

...
1. Пластичната хирургия - всяка пета жена в Южна Корея
Коментари Харесай

Какво обичат корейците

1. Пластичната хирургия - всяка пета жена в Южна Корея се е подлагала на пластична интервенция. Много постоянно зрелостниците получават като подарък от родителите си пари за пластична интервенция. Най-популярни са избелването на кожата, премахването на родилни белези и смяната на формата на очите. Мъжете също се подлагат на интервенции.
2. Свежият мирис - това е превъзходен табиет на корейците, който постоянно стига даже до  крайности. Зъболекарските услуги са скъпи,корейците доста се тормозят за устната си хигиена и по тази причина мият зъбите си след всяко хранене и след всяко изпито кафе, постоянно носят четка за зъби в чантата си. Има по улиците автомати за безвъзмездни четки за зъби.
3. Козметиката - употребяват голямо количество от продуктите. Няма жена по улицата без грим или мъж без съвършено стилизирана прическа. В последните години корейската козметика стана известна и по света.
4. Късите поли - те са неоспорим шлагер, даже за бизнес срещи. Невинаги е било по този начин - от 1963 година до 1979 година било неразрешено на дамите да носят къси поли, стигащи единствено до 20 см над коляното. Дълбоките деколтета обаче се считат за нещо непристойно.
5. Алкохолът - корейците пият доста, това е метод на доближаване. Бързо се напиват, само че не буйнстват. Обичат да се забавляват, до момента в който са пияни, не да се сбият. Най-популярната напитка е соджу – корейска водка, която нормално се прави от картофи и се сервира в зелени бутилки.
6. Храната - Ресторанти, кафенета и питейни заведения има на всяка уличка. Вместо - по какъв начин си, постоянно питат гладен ли си. Да пропуснете ястие в Корея е напряко грях. Задължително е да опитате кимчи –традиционно им ядене, което наподобява на туршия. Основно съдържа зеле, само че е много пикантно.
7. Прегръдките - изключително сред мъжете. Еднополовите връзки не се утвърждават, това е обред. Почитта се показва, когато мъж седне на коленете на собствен другар.
8. Синьото мастило - счита се, че в случай че напишете името на някого с алено мастило, ще навлечете на този човек голям брой беди, даже гибел.
9. Жестовете - предметите се хващат постоянно с две ръце, с цел да покажете почитание към индивида, който ги дава. Никога не се здрависвайте с кореец, до момента в който сте пъхнали ръка в джоба - това се смята за засегнатост.
10. Технологиите - всеки има телефон, таблет и преносим компютър - от дребното дете до бездомника. Безплатният безжичен интернет е на всички места.
11. Компютърните игри - те са формален спорт. Южна Корея е люлката на киберспортовете. Играчите са същински звезди, имат спонсори, хиляди почитатели, а надпреварите се организират в големи зали пред хиляди фенове.
12. Учението - учат от рано заран до късно вечер, без значение от деня. По време на празниците се запишат за спомагателни курсове. В Корея е доста влиятелно да си преподавател - заплатата е към 2500 $ на месец, а в частно учебно заведение си докарват 5 пъти повече.
13. Военната работа - тя е наложителна, всеки мъж сред 18 и 35 година е задължен да служи 21 месеца за пехотата, 23 - за флотата и 24-  месеца за авиацията. Може да се избегне единствено в случай че мъжът е донесъл орден за страната на интернационално равнище.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР