1 милиард кубични метра азерски газ ще потекат между юли

...
1 милиард кубични метра азерски газ ще потекат между юли
Коментари Харесай

Петков: Азерският газ през гръцката връзка ще е на цени по-ниски от световните пазари

1 милиард кубични метра азерски газ ще потекат сред юли и август по гръцката връзка на цени, в пъти по-ниски от международните пазари. Това разгласи във Велико Търново министър председателят Кирил Петков. Той възнамерявал да пътува до Баку тази седмица, с цел да договаря доставките.

Целта е с микс от полутечен газ и азерски да се реализира цена под тази на " Газпром ".

" Движим с концепцията, че това държавно управление е устойчиво, до момента имахме една спирачка от страна на управлението на Има Такъв Народ ", разяснява Петков.

Той посочи, че по интерконектора ще тече " азерски газ ".

" Смятам да отида и до Баку в тази седмица за една вечер, да потвърдим там количествата. Но ще имаме един милиард кубични метра, които ще потекат. Съвсем в скоро време, сред юли и август, чакам действително този един милиард кубични метра да влезе в България на цена, която е с пъти по-ниска от пазарната в този миг ", продължи Кирил Петков.

" Това, което се опитваме да създадем, е да създадем микса сред LNG - полутечен газ, и азерския газ, тъй че междинната цена на доставка да бъде по-добра от тази на " Газпром ". "

На въпрос на публицисти за бъдещето на автомагистрала " Хемус ", министър председателят отговори, че ще е нужна глоба на Народното събрание, с цел да се отпуши доизграждането ѝ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР