1. Живей и остави и другите да живеят.Всеки трябва да

...
1. Живей и остави и другите да живеят.Всеки трябва да
Коментари Харесай

10-те съвета на папа Франциск за щастлив живот

1. Живей и остави и другите да живеят.
Всеки би трябвало да се управлява от този принцип, който е парафраза на римската поговорка: „ Върви напред и остави другите да вършат същото. “ 2. Раздавай се.
Давай от себе си на другите. Ако се затвориш в себе си, рискуваш да станеш егоцентрик. Застоялата вода елементарно става тресавище. 3. Живей умерено.
Способността да се движиш с добрина и примирение е спокойствието в живота. Като млади сме потоци, цялостни с камъни, които влачим със себе си; в зрелост – бързеи; а на старини към момента се движим, само че постепенно като езеро. 4. Цени свободното си време.
Удоволствията от изкуството, литературата и играта с децата са изгубени. Потребителството ни докара до притеснителната загуба на здравословна просвета в използването на свободното време. Когато сте на масата, по-добре е да угасите тв приемника, тъй като той пречи на общуването сред сътрапезниците. 5. Направи неделята празник.
Работещите би трябвало да вършат всичко допустимо да са свободни в неделя, тъй като този ден е време за фамилията. 6. Бъди изобретателен с младежите.
Трябва да сме изобретателни с младежите. Ако нямат вероятност, те ще се извърнат към опиатите и ще бъдат по-склонни да протягат ръка на живота си. Не е задоволително да им дадем храна. Достойнството идва, когато самичък можеш да занесеш храна вкъщи, извоювана със личен труд. 7. Уважавай природата и се грижи за нея.
Човечеството не прави ли самоубийство с безразборното и тиранично потребление на природата? 8. Бъди положителен.
Нуждата да се злослови по адрес на другите демонстрира ниска степен на самоуважение. С други думи, усещам се такова безличие, че вместо да оказвам помощ за усъвършенстването на ближните си, диря по какъв начин да ги принизя. Здравомислещо е да се отхвърлят бързо негативните страсти. 9. Уважавай вярата на другите.
Можем да вдъхновим останалите посредством предоставяне на образец, тъй че дружно да израстваме, като споделяме между тях. Най-лошото е религиозното проповядване, което сковава: „ Говоря ти, с цел да те убедя “. Не. Всеки човек взе участие в разговора от позицията на личната си еднаквост. Църквата израства посредством привлекателността си, не посредством проповядването. 10. Търси мира.
Живеем във време на толкоз доста войни, че апелът за мир би трябвало да се изкрещи. Мирът от време на време основава усещане, че е нещо безшумно. Но той в никакъв случай не е – мирът е постоянно деен и динамичен.
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР