1.Интелектът не се предава от бащата към сина. Т.е., ако

...
1.Интелектът не се предава от бащата към сина. Т.е., ако
Коментари Харесай

В света на генетиката – предаването на гени между деца и родители

1.Интелектът не се предава от бащата към сина. Т.е., в случай че вие сте талант, то 100% е несъмнено, че синът ви няма да наследи вашите гени.
2.Идиотизмът не се предава от бащата на сина. Т.е., в случай че вие сте цялостен глупак, то вашият наследник няма да бъде същият глупак като вас (за което ви поздравяваме).
3.Интелектът от бащата може да се съобщи единствено на дъщерята, и единствено на половина.
4.Мъжът може да наследи интелекта си единствено от своята майка, който пък тя на собствен ред е наследила от татко си.
5.Дъщерите на гениите ще бъдат тъкмо на половина умни колкото е татко им, само че техните синове ще бъдат гении. Ако бащата е тъп, дъщерите му ще бъдат единствено на половина толкоз тъпи, колкото е той.
6.Затова гениални дами съвсем не съществуват, както не съществуват и стопроцентови жени-идиотки. Затова пък мъже-гении и мъже-идиоти има доста. В това е повода да има цели генерации на мъже-алкохолици и на самотни майки. А също и на Нобелови лауреати (почти всички са мъже).

Изводи за мъжете:

1.За да прогнозираш умствените качества на сина си, гледай какъв е бащата на жена ти (ако той е учен, то твоят наследник също ще бъде умен).
2.Твоята щерка ще наследи половината от твоя разум. Но и половината от твоята дебилност. По разсъдък ще бъде по-близка до тебе (от сина ти). Нейният наследник ще наследи всичките твои качества. Ако искаш мъдро потомство, мечтай за щерка.
3.Твоите умствени качества си ги получил от майка си, а по-точно – от дядо си.
Изводи за дамите:
1.Твоят наследник по мозъка си е копие на твоя татко. И не си напълно права, когато му се караш, че е „ тъп като татко си “.
2.Твоята щерка по образование ще наподобява на теб, само че по мозъка си – на своя татко. Нейните синове обаче ще бъда умствени копия на мъжа ти.

Смята се, че увеличената дълготрайност на живота значи единствено това, че възрастните хора в този момент живеят по-дълго. Но това не е по този начин. Съвсем не в това се крие основното, голямо, стратегическо, изменящо цялото човечество разследване от внезапния ѝ скок – не в това, че старостта продължава по-дълго, а в това, че тя настава по-късно. За тези, които в този момент са на 40, 50, 55 години, старостта ще настъпи, когато станат на 75-80. Т.е. с четвърт век по-късно, в сравнение с при поколението на техните родители.

Съвсем до неотдавна имаше единствено три интервала: младост, зряла възраст, напреднала възраст. Сега „ зрелостта “ настава на 50 и бележи началото на безусловно нов, несъществувал по-рано стадий в човешкия живот. Какво е особено за него?

1.Той продължава съвсем 30 години – от 50 до към 75.
2.За разлика от предходните показа, физическите и интелектуални благоприятни условия на индивида през този интервал (и при верен подход) не понижават, а се резервират, даже в някои случаи са по-добри, в сравнение с в младостта.
3.Потенциално това е най-хубавият, най-качествен интервал в човешкия живот, защото съвместява по едно и също време здраве, сили и витален опит. Поговорката „ Да би младо знаяло, а остаряло можало “ към този момент не важи. По всички последни статистически данни най-щастливото време в живота, неговият пик, настава към този момент на към 65 години.
4.Тези, които в този момент са на 55-65 години претърпяват този интервал първи в историята на човечеството. Преди не го е имало, тъй като хората са остарявали доста по-рано.
5.През околните десетилетия хората на 55-75 години ще станат най-масовата, най-голямата възрастова група на планетата.

Евгений Левитов/ econet.ru

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР