1. Бавно зарастване на рани Протеинът е необходим за заздравяването

...
1. Бавно зарастване на рани Протеинът е необходим за заздравяването
Коментари Харесай

Сигналите, които ни изпраща тялото, че ни липсват протеини

1. Бавно зарастване на рани

Протеинът е нужен за заздравяването на рани и когато липсва, възобновяване е компрометирано, образуването на колаген е нарушено и раните също могат да се влошат.

2. Слаба имунна система, като чести инфекции

Добре знае се, че дефицитът на протеини утежнява имунната функционалност. Механизмът за това е обвързван с ролята на аминокиселините при образуването на антитела - известни още като протеини - и регулирането на имунните отговори.

3. Загуба на мускули (саркопения)

Това нормално е обвързвано с възрастта, само че може да се случи на всяка възраст заради недохранване, хранителни разстройства, болести и така нататък Като цяло губим мускулна маса с напредването на възрастта. Изискванията за протеини за възрастни се усилват след 70-годишна възраст, а упражненията също са нужни за поддържане на мускулите.

4. Отслабена издръжливост на костите
10 най-хубави протеинови шейка за създаване на мускули
Спортист ли сте? Практикувате ли фитнес любителски, за наслаждение? Ако сега сте заети с построяването на мускулна маса, не не помни...
Прочети повече
Това може да докара до повече фрактури, изключително при възрастните хора. Образуването, поддръжката и възобновяване на колаген в разнообразни стадии от живота са нарушени от недостига на протеини, както и мускулната маса, и двете работят дружно!

5. Косопад

Това може да е обвързвано със статуса на желязо, което е постоянно срещан недостиг на микроелементи вследствие на липса на протеинови храни в диетата – изключително месо и бобови растения.

6. Чупливи нокти и суха кожа

Обикновено се следи при по-сериозен протеинов недостиг, само че не е извънредно и при възрастни хора.
10-те най-хубави безмесни източника на протеини
Протеините са градивните детайли в живота ни. Протеинът се намира в цялото човешко тяло – в мускулите, костите, кожата, косата и...
Прочети повече
7. Повишен апетит и вкус за храна

Когато не се употребява задоволително протеин, е всекидневно да изпитвате апетит, защото тялото създава вкус, с цел да получи това, от което се нуждае.

8. Умора и уязвимост

Протеинът е макронутриент, което значи, че доставя сила на тялото. Когато човек има лимитирани протеини и калории, слабостта и умората постоянно са първите признаци.

9. Промени в настроението
От какъв брой протеин имате потребност, с цел да сте здрави
Живеем в ера, когато диетите с ниско наличие на въглехидрати и високо наличие на протеини са на мода. Тъй като повече хора прем...
Прочети повече
Повечето хора са чували за най-малко една аминокиселина, триптофан, защото тя е предходник на невротрансмитера серотонин. Други аминокиселини също са нужни за производството на невротрансмитери. Когато мозъкът е лишен от протеин, доставката на аминокиселини е лимитирана и/или липсва и се отразява отрицателно на мозъчната ни функционалност, като лимитира способността на тялото да синтезира невротрансмитери.

10. Слаб напредък (при деца)

Структурните функционалности като тези за създаване на мускули, формиране на колаген, кости, зъби и по този начин нататък, както и всички други функционалности на протеините са съществено компрометирани при белтъчен недостиг изключително при деца.

11. Лош сън или бодърствуване

Отново обвързвано с аминокиселината триптофан - изследванията демонстрират, че увеличението на приема на триптофан усъвършенства съня при възрастни с сходни нарушавания.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР