1. Ако ви болят ушите... Ако ви болят ушите или

...
1. Ако ви болят ушите... Ако ви болят ушите или
Коментари Харесай

5 бабини трика срещу грип и настинка!

1. Ако ви болят ушите...

Ако ви болят ушите или ви мъчи синузит, напълнете памучен чорап с една чаена чаша морска сол, след което го завържете. Сложете тигана на котлона, а него го включете на умерена температура.

Вземете чорапа и го сложете на тигана, с цел да го стоплите. Дръжте го по този начин в продължение на 6-7 минути. След това премахнете чорапа от котлона и го сложете върху засегнатото място.

Наличието на минерали в солта, в комбиниране със стоплянето на организма, ще помогне за понижаване на болката по един натурален метод.

2. Домашни капки за нос

Когато досадната хрема Ви изтезава, не бързайте да бягате до аптеката, а пробвайте домашни капки за нос. С лук може да си приготвите капки за нос, които са извънредно ефикасни.

Вдишвайте непосредствено изпаренията от лука като го настържете на ситно ренде. Добавете и малко вода или зехтин с цел да разредите концентрата.

Ако разтворите морска сол в топла вода, ще получите физиологичен разтвор, който също доста дейно оказва помощ против запушения нос.

 Thinkstock

3. Ако те втриса и си настинал...

Потопи краката си в леген с гореща вода. Можеш да разтвориш и морска сол във водата, защото тя съдържа доста минерали. Старите хора от едно време са употребили морската сол тъкмо по този метод.

4. Ако кашляш като магаре

Пробвай с небет шекер. Самия небет шекер не е лекарствено средство и не трябва да се възприема като такова, само че удобния му резултат при лекуване на дихателни проблеми няма по какъв начин да бъде непризнат.

5. Ако и това не помогне, пробвай с индрише или локум, А в случай че нищо не оказва помощ - лек за всяка болест е греяната ракийка.

 Thinkstock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР