1,8 млн. лева ще е бюджетът за общинската програма Спорт“

...
1,8 млн. лева ще е бюджетът за общинската програма Спорт“
Коментари Харесай

За първи път Варна ще е домакин на четири европейски първенства и на една световна купа

 1,8 млн. лв. ще е бюджетът за общинската стратегия " Спорт “ за 2021 година Той е с съвсем 200 хиляди лв. повече по отношение на миналата година, бе изтъкнато на днешното съвещание на ПК " Младежки действия и спорт “, на което беше утвърдена финансовата рамка.

Фокусът тази година ще е върху организацията на спортни събития от международен и европейски сан, за което са заделени близо 650 хиляди лв.. За първи път Варна ще е хазаин на четири европейски шампионати и на една международна купа в границите на една календарна година.

Морската столица през юни ще е одобри най-елитните състезателки по художествена гимнастика в Европа. За първи път в историята влиятелната конкуренция ще се състои в България, за което в локалната хазна са планувани 150 хиляди лв.. Същия месец ще се организира Европейско състезание по ветроходство с финансова поддръжка от общината в размер на 90 хиляди лв..

През юли на варненските плажове ще премерят сили най-хубавите хандбалисти на Стария континент. За шампионата по плажен хандбал за мъже, дами, юноши и девойки Община Варна ще отпусне 120 хиляди лв.. Други 50 хил. лв. са планувани за Европейското състезание по хандбал за девойки през август.

Традиционни за града събития като Плувния маратон " Галата – Варна “, Международния лекоатлетически маратон Варна, рали " България “ също намират място в спортния календар на Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР