1,6 кг е най-големият домат у нас!Гигантът е отгледан от

...
1,6 кг е най-големият домат у нас!Гигантът е отгледан от
Коментари Харесай

Ето колко салати направиха от най-големия български домат

1,6 кг е най-големият домат у нас!

Гигантът е отгледан от Васил Серафимов в китното шуменско село Мараш. 34-годишният мъж пребори конкуренцията по време на обичайния празник на чушката и домата през миналата събота и си заслужи грамота и стотици поздравления.

" Сам си направи оранжерия в двора за първа година и завоюва от раз. Сам си ги гледа доматите, а тайната е, че ги пръска с коприва. Около 10 дни тя кисне във вода и по-късно се излива в корените. Преди това на мястото на оранжерията отглеждаше кокошки дълго време и цялата тор се оказва доста плодородна за почвата. Имало е и по-големи домати от спечелилия, само че в бързината е откъснал този ", показа пред " България Днес " сестрата на Васил Ивелина.

Съдбата на домата колос се оказа непредвидена за мнозина. Тя попадна в владеене на... диджея на фолклорния празник. И към този момент е изяден.

Специален посетител на събитието бе фолкпевицата Джина Стоева. Красавицата си потегли с цялостни ръце от събора - а точно с малко по-малък домат от 1,3 кг, подарен й персонално от 34-годишния ерген, който е тракторист и се занимава също със заваряване.

" Вече го изядохме на 4 салати. Много апетитен беше! Пръска го с разтвор от коприва, очевидно за повече желязо. По допустимо най-биологичен метод ги отглежда. Имах достойнството да вземам участие в цялата стратегия и да стана очевидец на провеждането на този прелестен фестивал. А също и на възстановка на исторически събития ", означи пред вестника изпълнителката на " Пясъчен часовник ".

Наред с това певицата беше сюрпризирана с тематичен букет от зеленчуци. Който също влезнал в приложимост.

" Майка ми ме попита може ли да вземе една чушка от него за салатата. Може, несъмнено, споделих й аз. А щерка ми незабавно взе едно морковче и го изгриза ", смее се Джина Стоева.

Останалите домати в оранжерията на Васил в село Мараш с изключение на за салати отиват и за зимнина. С нея към този момент се е заела бабата на Серафимов, която грижливо ги бели и консервира. А в този момент остава да се откри и младоженка за 34-годишния мъж, с цел да има анулация на Васко и баба му и помощ за оранжерията и къщата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР