1,5 милиона британци са преминали към нови енергийни доставчици, след

...
1,5 милиона британци са преминали към нови енергийни доставчици, след
Коментари Харесай

На Острова: Фалити на енергийни доставчици, затварят бензиностанции

1,5 милиона британци са минали към нови енергийни снабдители, откакто единствено за две седмици банкрутираха още към 10 компании в сектора. В същото време от Централната британска банка (Bank of England) предизвестиха, че инфлацията може да скочи над 4% до края на годината вследствие на енергийния ценови потрес.

Британското държавно управление продължава да твърди, че потребителите нямат учредения за терзания макар продължаващите банкрути на енергийни компании.

В случай на банкрут на доставчика им енергийният регулатор Офджем (Ofgem ) има проекти за пренасочването им към други компании, тъй че доставките на газ и ток няма да бъдат прекратени. Проблемът идва от това, че те евентуално ще заплащат по-високи сметки с новите си снабдители.

Същевременно от банкрутиралата през вчерашния ден компания „ Грийн “ (Green ) предизвестиха, че по-големите компании не са застраховани и също могат да бъдат изправени пред съществени проблеми поради рецесията с високите цени на газа.

В момента има таван на цените за потребителите и Офджем не счита да го трансформира, а това сега погубва по-малките компании, които не могат да надвишат тази цена, с цел да покрият загубите си. Малките компании също така са недоволни от политиката на държавното управление да не предлага избавителни финансови пакети.

В същото време от „ Бритиш петролиум “ предизвестиха, че краткотрайно ще затворят някои бензиностанции заради дефицит на водачи. Компанията има към 1 200 бензиностанции на Острова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР