„1, 456 млрд. лв. е работният вариант на бюджета на

...
„1, 456 млрд. лв. е работният вариант на бюджета на
Коментари Харесай

София с рекордно висок бюджет през 2018 г. Вижте какви са плановете за инвестиции на Столична община

„ 1, 456 милиарда лева е работният вид на бюджета на Столична община за 2018 година. Тенденцията е сумата да нарасне и да доближи до 1,5 милиарда лева “, заяви в изявление за novini.bg заместник-кметът по направление " Финанси и стопанска активност " в Столична община Дончо Барбалов.

През изтеклата 2017 година бюджетът на Следствен отдел към окръжна прокуратура беше с към 200 млн. лева по-малко, разясни Барбалов. „ Вече имаме данни за приходите и мога да кажа, че имаме 100% осъществяване на приходите. Събрали сме 639 млн. лева Това е с 31 млн. лева повече по отношение на 2017 година “, заяви още той. На въпрос задоволителен ли беше бюджетът на Следствен отдел към окръжна прокуратура за 2017 година, Барбалов подсети:

„ Един бюджет в никакъв случай не е задоволителен. Винаги е хубаво да има повече средства, тъй като има доста планове, които биха могли да бъдат финансирани. Все отново бюджетът би трябвало да е обвързван с икономическото положение на града и с опцията на хората да заплащат налози. За поредна година ние няма да желаеме увеличение на налозите. Разчитаме на политика на ниски налози, добра събираемост и на рационално разходване на средствата “.

Зам. – кметът подсети и до по кое време могат столичани да заплатят налозите си: „ Най – значимото за софиянци е да запомнят датата 30 април. До 30 април има отстъпка за налога за колите и за парцели “. „ Вече започва акцията за заплащане на налога на МПС. От 2 януари хората могат да заплащат дължимите суми за 2018 година. За парцелите се надяваме да можем да стартираме до края на месец януари “, изясни той.

Дончо Барбалов описа пред изданието и какви са целите на Столична община за 2018 година. Един доста значим приоритет е София да бъде зелен град. Заради това се влага доста в екология, екологичен градски превоз, зелени територии. „ Това е политика, която се извършва няколко години и се виждат към този момент позитивните резултати “, означи той. Иначе през 2018 година ще има нарастване на бюджетите във всички бранш, сподели Дончо Барбалов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР