1,35 млрд. лева правят магистрала Хемус необратим проект. Което и

...
1,35 млрд. лева правят магистрала Хемус необратим проект. Което и
Коментари Харесай

Петя Аврамова: ТОЛ полицията ще следи само за платени пътни такси

1,35 милиарда лв. вършат автомагистрала Хемус необратим план. Което и държавно управление да ръководи страната, северна България ще има обезпечена магистрална права. Тези средства обезпечават строителството на 134 км от Боаза до разклона за Велико Търново.

Това сподели министърът на районното развиване Петя Аврамова в ефира на предаването "Офанзива " по Канал 3.

В момента се строят секторите от Ябланица до Боаза и от Бухово до Белокопитово. Цялата автомагистрала има 170 км издигнати преди години. Това, което ще остане за дофинансиране, с изключение на тези 134 км обезпечено финансиране, остават още 90 км, за които в идващите години би трябвало да се откри финансиране, обясни тя и добави, че има към този момент има механически план за трасето до разклона Плевен-Ловеч и иден план за останалата част. Предстои да бъдат оповестени тръжни процедури. Вече има непознати компании, които се станали членове на Камарата на строителите, тъй че ползата към строителството в България ще бъде огромен, поради и тези 1,35 млрд за автомагистрала „ Хемус” и останалите сектори, които предстоят като строителство по републиканската пътна мрежа и автомагистралите, сподели още министър Аврамова.

Виадуктите и тунелите по северното направление са обследвани, имат направена техническа експертиза – това са уреди, които изискват доста средства, а ремонтите не могат да бъдат направени за малко време. Вече има осъществен ремонт на едната тръба на тунел „ Витиня” и едната тръба на „ Ечемишка”, продължаваме през 2019 с ремонта на другата тръба на тунел „ Витиня” в посока София. Преди тунела е ремонтиран виадукта, той към този момент е подготвен, само че не можем да пуснем придвижването поради сигурността на всички пътуващи. Няма да рискуваме да пуснем придвижването, там където техническата експертиза е посочила проблем, даже това да води до усложнения за пътуващите. Заради тяхната сигурност сега се извършват планове за поправки на виадукти, мостови уреди и тунели за 143 млн.лева. Всички мостове по пътната мрежа същи имат техническа експертиза, за техния ремонт са ни нужни към 60 млн.лева Продължаваме с ремонтите и през 2019 година, сподели тя.

На съпротива евентуално и отива да се държи по този метод, само че за мен рушенето на престижа на български институции и на цялостен един строителен отрасъл е недопустимо. Не мога да се съглася с това деструктивно държание., безапелационна е Аврамова. „ Забелязвам там и едно несъгласие в говоренето, чух госпожа Йончева да повтаря няколко пъти, че желае европейска лаборатория да обследва българските автомагистрали и пътища. България е в Европа, българските лаборатории са европейски лаборатории, наблягам, че те имат лицензи. Ще дам образец с института за пътища и мостове, той има лаборатория, която е акредитирана в Брюксел и която е самостоятелна европейска лаборатория, акцентира министърът.

Министър Аврамова обясни и функционалностите на т.н ТОЛ полиция: Това не полиция, хората би трябвало да го знаят, това са представители на Националното ТОЛ ръководство, които ще наблюдават само и единствено за редовността на пътуващите, по отношение на заплащането на т.н пътни такси.

Към момента трафик камерите могат да мерят за скорост, само че водачите няма да получават т.н честитки за превишена скорост, сподели още тя.

АПИ и Министерство на вътрешните работи са в цялостна подготвеност, 24 часа, 7 дни в седмицата работи ситуационият център, които ръководи целият развой по снегопочистване и организация на придвижването, заключи министър Петя Аврамова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР