1/3 от пътя на Северната скоростна тангента липсва. Този материал

...
1/3 от пътя на Северната скоростна тангента липсва. Този материал
Коментари Харесай

Министър Шишков: Магистралите ни се разпадат, между 25 и 30% от асфалта при тях липсва

1/3 от пътя на Северната скоростна дъга липсва. Този материал не е вложен в асфалтовата настилка. Предвиденият асфалт е за 20 см, само че очевидно са се видяли доста на изпълнителя и по този начин са станали малко под 14 см. Това разяснява в утринния блок на NOVA районният министър Иван Шишков по отношение на инспекциите и взетите през вчерашния ден проби от пътя на Северната скоростна тангентна в столицата.

По думите му инспекциите на районното министерство по отношение на качеството на пътищата в страната установяват всякога съвсем едно и също – сред 25 и 30% от асфалта липсва.

Поради тази причина не е чудно, че след 7-8 години нови автомагистрали получават плачевен тип и се постанова главен ремонт. Тепърва ще се пресмята какъв брой пари липсват поради икономисване на строителни материали, изясни отрасловият министър.

Той добави, че на Автомагистрала " Хемус " в правата от София до Яна също липсва асфалт, а в земната основа е била открита шлака, което значи, че в нея е бил положен различен материал, а друг, който е трябвало да се постави по план.

Министър Шишков призна още, че е останал сюрпризиран от мащабите на изчезналите материали за родните автомагистрали, и разгласи, че ще се наложи да дадат взаимна конференция с вътрешния министър по тематиката.

За жал всички ще платим ремонта на тези автомагистрали, защото парите ще дойдат от държавния бюджет. Просто автомагистралите ни стартират да се разпадат на седмата или осмата година, а някои и на шестата, сподели Иван Шишков.

Регионалният министър заяви, че проблеми са били открити и на столичната улица " Граф Игнатиев " и на жълтите павета.

В случая с жълтите павета няма кражба, а недобре подбрани материали. Ситуацията при " Граф Игнатиев " е малко по-различна и там ще проверява Европейската прокуратура, посочи той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР