02 Април Броени дни остават до крайния срок за кандидатстване

...
02 Април Броени дни остават до крайния срок за кандидатстване
Коментари Харесай

Остават броени дни за кандидатстване на ученици за участие в Space Camp Turkey

02 Април
Броени дни остават до крайния период за кандидатстване за Space Camp Turkey. Това оповестиха от Центъра за креативно образование, който е представител за България на галактическата стратегия. През 2021 година учебно-тренировъчният лагер е подготвен да одобри над 100 български възпитаници. До момента над 900 младежи от страната са минали през галактическия център на НАСА в Измир. През тази година Центърът за креативно образование ще даде три цялостни и 20 частични стипендии за присъединяване в програмата.

Space Camp Turkey е единственият работещ учебно-тренировъчен лагер на Американската галактическа организация за Европа, Близкия Изток и Азия. Участниците в стратегиите на лагера учат по профилирана стратегия, построена по одобрен модел на НАСА.

Програмата е с дълготрайност една седмица и се организира напълно на британски език от особено готови обучители и експерти. Дава се опция на деца и младежи на друга възраст да работят по модерни научно-образователни проекти в региона на астрономията, роботиката, астрофизиката, биологията и други. Най-вълнуващото е, че участниците употребяват същински галактически технологии и влизат в ролята на галактически откриватели като обличат скафандри, упражняват на действителни уреди за подготовка на астронавти, тестват придвижвания в среда, симулираща безтегловност и поемат надзор върху совалка.

След сполучливото привършване на програмата всички участници получават документи, които са високо ценени в огромен брой учебни заведения и университети по света. На процедура прекосяването през галактическия лагер на НАСА в Турция може да бъде и добра насочна точка за пускане на кариера в тази перспективна сфера.

Всеки възпитаник на възраст сред 11 и 15 години може да се включи като изпрати есе или видео есе до 11 април 2021 година по една от следните тематики:

Как би трябвало да учиш през днешния ден, с цел да си галактически иноватор на следващия ден?

Реалност ли е през днешния ден научната фантастика от предишното?

Космически екип: хора и роботи - какво е бъдещето им в Космоса?

Максималната дължина на есето е 500 думи, а на видео есето - 5 минути. Кандидатурите могат да бъдат на български или британски език.

Координатор на програмата Space Camp Turkey за цяла България е Център за креативно образование, който работи в тясно съдействие с подготвителния център Space Camp Turkey към този момент 14 години.

" Програмата е един извънредно потребен метод за децата да подобрят своите STEM умения, както и да развият въображението и творчеството си. Освен това младежите се снабдяват със познания и документи, които проправят пътя за реализиране на триумф в науката ", показва Мирослава Димитрова, координатор на програмата в Центъра за креативно образование.

Повече информация за състезанието и формуляр за присъединяване можете да намерите.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР