0 точки даде българското национално жури, определено от БНТ за

...
0 точки даде българското национално жури, определено от БНТ за
Коментари Харесай

Мила Минева за "Евровизия": Журитата са много по-консервативни от зрителите

0 точки даде българското национално жури, несъмнено от Българска национална телевизия за " Евровизия ", против оптималните 12 от българските фенове за осъществяването на украинската група, спечелила тазгодишното издание на песенния конкурс.
Такова коренно разминаване има освен в гласуването в България , а още в 9 страни, означи в предаването " Хоризонт до обед " гл. ас. Мила Минева, учител по социология в Софийския университет.

Според Минева става дума за разнообразни критерии, като националното жури прави оценка естетически качествата на едно или друго осъществяване, само че в конкурс за известна ария е " смешно и неуместно " да се ползват сходни естетически критерии.

" Затова феновете реагират доста по-адекватно . Те разпознават този конкурс като метод да кажат какво харесваме, с какво се идентифицираме, кои са нашите полезности. Затова не е изненадващо това, че феновете споделиха – нашата полезност е взаимност с Украйна. "

" Ставаме очевидци на извънредно съвпадане сред забавен културен артикул и израз на взаимност . Нека да не подценяваме украинската ария ", съобщи Мила Минева.

Социологът определи  журитата като доста по-консервативни от феновете .

" Виждам сега съвпадане сред част от националното жури и част от тези актьори, които желаят не 50% от музиката по БНР да бъде българска, а 100%. Това ми се коства проблематично – тази настройка към консервиране на един себелюбив ред , който не позволява навлизането на нови играчи на терена. "

Разполагайки тематиката на фона на войната в Украйна, Мила Минева разяснява, че доста от политическите анализатори и някои от политическите лица " от самото начало отбраняват нашия себелюбив интерес , те го назовават народен ".

" Евровизия " е посочила " мобилизацията, която може да трансформира ", счита Минева, която била засрамена от гласуването на българското национално жури.

Тя е на мнение, че политиците ни би трябвало да следват мобилизацията на избрани национални групи.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР