– Варна иска районната прокуратура в града да извърши проверка

...
– Варна иска районната прокуратура в града да извърши проверка
Коментари Харесай

ГЕРБ-Варна иска прокуратурата да провери дали има нарушения от длъжностни лица от общината по дело с частна фирма

– Варна желае районната прокуратура в града да извърши инспекция дали има нарушавания от длъжностни лица от Община Варна по дело, което кметството води с частна строителна компания, заяви през днешния ден на конференция регионалният ръководител на партията Иван Портних  Иван Портних Иван Николаев Портних e български политик от Политическа партия ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на.

Той посочи, че въпросът е завършен още през 2007 година, когато общината подписва контракт с компанията. Кметството дава терен за изграждане на жилищна постройка. Срещу това компанията би следвало да даде жилища с обща повърхност към 900 квадратни метра. Тъй като компанията не извършва контракта, общината завежда дело, разясни Портних. По думите му на 10 ноември 2023 година Варненският областен съд се произнася с решение, само че не в интерес на общината и комфортно никой не го апелира, акцентира регионалният ръководител на.

Със сигнала до прокуратурата желаеме да бъде направена инспекция дали е налице нарушаване от длъжностни лица от общината за да се набави имотна полза в интерес на частно сдружение, уточни Портних. Според него държавното обвиняване би трябвало да обясни дали е осъществен надзор на длъжностните лица от директните им ръководители, както и откакто срокът за обжалване е пропуснат, завела ли е общината иск за безпричинно обогатяване против компанията.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР