– По повод юбилейното 10-то провеждане на кампанията Книги за

...
– По повод юбилейното 10-то провеждане на кампанията Книги за
Коментари Харесай

Зеленият площад на Книги за смет се превърна в празник за София

– По мотив юбилейното 10-то осъществяване на акцията " Книги за боклук ” предходната неделя, 18 септември, на паркинга на Централните хали в София се организира първото издание на " Зеленият площад ”. Фестивалът, в който се включиха повече от 1200 души, комбинира присъединяване в акцията, дружно с голям брой работилници, игри, арт съоръжения и музикална стратегия. Финалното събитие в София беше част от националното турне, което през тази година се организира в общо 15 града в цялата страна.

 В същински празник за цялото семейство се трансформира събитието " Зеленият площад ”, в което присъединяване взеха и " зелените " посланици на " Книги за боклук " Свилен от " Остава ” и Дара Екимова. Илюстраторката Мила Лозанова беше водеща на работилница за изработка за бижута от рециклирана пластмаса, която беше извънредно посетена от децата през целия ден. Арт инсталацията " Сергия за хранителни боклуци ” на организацията " За земята ” обръщаше внимание върху казуса с разхищението на храна и какво може всеки от нас да предприеме като активност, с цел да ограничи питателните боклуци в семейството си. Устойчиви бизнеси от квартала показаха щандове с книги за деца, облекла от устойчиви материали и други. Играта " Климатична фреска " притегли интереса освен на децата, само че и на възрастните.

" Книги за боклук ” отбелязва рекордно издание за 10 годишнината си. В София на двете местоположения бяха събрани и рециклирани близо 3 тона боклуци. Бургас се подреждат втори с 2200 кг. Пловдив изравняват с Бургас тази година и също означават сходно количество събрана пластмаса. Един от новите градове в акцията, Ямбол, събира цели 480 кг в първото си осъществяване.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР