– образът на всеки един починал човек се е запечатал

...
– образът на всеки един починал човек се е запечатал
Коментари Харесай

Медиците от ВМА разказват за ужаса в Турция: Попадахме само на мъртви хора


– обликът на всеки един умрял човек се е запечатал в съзнанието ни и мъчно ще бъде пропуснат. Това споделиха в студиото на „ Тази събота “ майор доктор Цветан Станимиров и капитан доктор Синан Емин от ВМА, които са част от екипа лекари, които са търсили след земетресението в Турция.

„ Все още не можем да забравим, само че въпреки всичко нашата работа е обвързвана със задгранични задачи и нещо, които биха били необикновени за елементарния човек. За нас обаче те са всекидневие и не е проблем “, показа доктор Синан Емин.

„ Тренирали сме такива обстановки. Заклели сме се да служим на страната и това е нашето предопределение. Получихме заповед и я изпълнихме. При нас няма място за разискване “, сподели от своя страна и доктор Цветан Станимиров.

Изборът, които военните лекари вършат още първоначално, е да могат във всеки един миг, без ненужно съмнение и губене на време. А в такива обстановки – като земетресението в Турция, борбата е с времето, безапелационни бяха военните лекари.

„ Ние не сме били в никакъв случай до момента на и по тази причина нямахме никакви упования. Предполагахме, че ще е ужасно. Колко тъкмо – нямахме визия. Бяхме готови за всичко “, сподели още доктор Цветан Станимиров.

Първоначално екипът на ВМА е бил, след което отива в най-пострадалия град Хатай. „ Все още имаше вяра, че ще има оживели живи хора “, разясни Цветан Станимиров.

„ Още при идването ни в Турция ние съобщихме за нашите благоприятни условия като потенциал на дейностите, които можем да изпълняваме. От самото летище ние. Никъде не сме се настанявали. Заварихме един мрачен град с изключено електричество. Една дребна лампа осветяваше срутената постройка “, споделя доктор Синан Емин.

Медиците от ВМА незабавно се присъединили в работата на терен. Грижили са се както за оживелите, по този начин. „ Не се наложи да вършим някакви хирургически действия на терен. За страдание попадахме единствено на умряли хора “, споделя още доктор Синан Емин.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР