♥ Да ценим живота Ако ние не можем да влезем

...
♥ Да ценим живота Ако ние не можем да влезем
Коментари Харесай

Човек всякога да има цветенце, че да му показва какво е състоянието му ♥ Петър ДЪНОВ

♥ Да ценим живота

Ако ние не можем да влезем в ситуацията на другите, ние би трябвало да влезем в ситуацията на един червей. Или имаме един заек, или имаме едно дърво, незабавно да влезем в ситуацията на едно дърво. То не е по този начин неуместно. Туй растение схваща доста хубаво от химия, по какъв начин мислите? Една ябълка какви хубави сладки плодове дава! Има известно познание. Само че тя учи мълчанието, безконечното безмълвие. Или приказва толкова безшумно, че хората не могат да ги чуят. Дърветата приказват толкова безшумно, че единствено един светия може да ги чуе, или един адепт. Един шепот имат дърветата. Аз съм правил постоянно опити. Дойда до някое цвете, клюмнало, полея малко вода и след няколко часа освежи се. При цветята като идеш и се отнесеш любовно, зарадва се цветето. Човек всеки път да има цветенце, че да му демонстрира какво е положението му. Ако ти имаш цветя в саксия и цветята в саксията не боледуват, не съхнат, ти здрав ще бъдеш. Щом стартират цветята да боледуват, щом ти донесат едно цвете и то изсъхне, и ти ще боледуваш. Диагноза е. Трябва да бъдеш мощен. Защо би трябвало да ги пазиш? Да не би различен човек да мине и да изсъхнат. Когато мине различен човек, който боледува, цветята възприемат заболяването, не могат да изтърпят. Като минаваш около тях, да ги лекуваш, всеки ден да ги обикаляш, цветята си. Тогава ще покаже външната страна какво е положението ти вътре.

Цветята са дадени, те упражняват огромно въздействие с уханието си на носа. Всичките цветя са дадени да държат носа ни с уханието в изправно положение. Затуй би трябвало да имате по едно цвете, да е естествен. Щом не е естествен носът ти, едно цветенце би трябвало да имате, или две, или три, четири, да бъде в изправно състояние носът ви.

После, плодните дървета държат в изправно състояние усета ви. Цветята, държат в изправно състояние освен носа ви, само че и очите ви, тъй като всички тия краски лекуват очите, лекуват носа, лекуват и устата. Цветята, които ние имаме, те са предпазителна мярка за ония заболявания, които имаме. Затуй ония положителните градинари, те не боледуват. Който е градинар, той е здрав. Затуй би трябвало да имате обич към цветята.

Та може да кажем, че всеки човек мяза на едно цветенце, на някое минзухарче, на някое кокиче; може да мяза на някое плодно дърво.

Една хубава мисъл е отличен плод. Едно хубаво възприятие е отличен плод. Всеки един човек характерна мисъл изпраща в оня свят, особена. Няма две мисли в природата, които да са идентични. Няма две усеща да са идентични. Няма две действия, които да са идентични. Такова огромно многообразие има в природата! Ще се зарадвате, като видите вашите плодове. Писанието споделя, че делата ни вървят с нас; освен делата, само че и мислите ни и желанията ни. Като влезете в другия свят, ще видите себе си и ще се зарадвате. Ще имате ситуацията, което има един градинар, който насадил градина, и ще видите, че всичките дървета дали плод. Ще се зарадвате на лозето, на сливите, на ябълките, на крушите.

От: „ Буден разум и будно сърце “, Петър Дънов, (Общ свръхестествен клас. XXI година (1941–1942). ИК „ Жануа-98 “, 1999
Снимки: petardanov.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР