● В кампанията на „” взеха участие диеотологът Енджи Касабие,

...
● В кампанията на „” взеха участие диеотологът Енджи Касабие,
Коментари Харесай

Приключи третото издание на кампанията Какво е дом? - slava.bg


● В акцията на „ ” взеха присъединяване диеотологът Енджи Касабие, любимците от българския екран Башар Рахал и Маги Халваджиян, както и 13 участници от български и задграничен генезис от разнообразни професионални сфери.

● „ ” е част от интернационалната самодейност, която се извършва с финансовата поддръжка на Европейския съюз.

Приключи третото издание на акцията „ ” - самодейност на „ ” и още 11 „ Каритас” организации от Европа. Двумесечната онлайн акция се организира в интервала 1 юли – 31 август в обществените канали на „ " -, и.

Кампанията преглежда въпроси, свързани с аргументите за миграцията, взаимовръзката ѝ с развиването и дълбокия смисъл на мястото, което назоваваме дом. Тази година „ ” сложи акцент върху приноса на мигрантите за развиването на страните, в които са се открили да живеят и работят, и тяхното позитивно въздействие върху локалната просвета и всекидневие. По този метод, европейската самодейност спомага за реализиране на по-голяма последователност и приемливост към мигрантите в България и Европа.

В акцията взеха присъединяване известни персони, измежду които Енжди Касабие и любимците от българския ефир – Башар Рахал и Магардич Халваджиян, които стоят зад едни от най-популярните и обичани кино и телевизионни продукции освен у нас. Като дипломат на акцията, известният диетолог от ливански генезис - Енжди Касабие, показа за „ ”: „ Водя динамичен живот, а специалността ме води в разнообразни места по света, само че където и да отида, завръщането в България постоянно ме кара да си поема въздух и да си кажа: „ Отново съм вкъщи!”.

Сред най-харесваните изявления в обществените мрежи, бяха тези за приноса и творчеството на известни персони с задграничен генезис като Иван Мърквичка, Дора Габе, Валери Петров, Джоко Росич и братя Прошек, без които българската просвета, литература, кино и архитектура нямаше да са същите.

С постове в обществените мрежи бяха разказани историите и на 13 участници от български и задграничен генезис от разнообразни професионални сфери, които споделиха своите претекстове да изберат България за собствен дом и място за развиване. С отговори на въпросите „ Защо и по какъв начин избираме България за собствен дом? “, „ Какво е възприятието да си още веднъж у дома? “, се акцентира изконното право на всеки човек да развива капацитета си и да способства за развиването на обществото, в което е разкрил своя дом, без значение от произхода си.

За по-любознателната публика бяха готови забавни инфографики, които да разкрият едва познати обстоятелства за миграцията и някои неправилни схващания, свързани с нея.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР