● Непостоянство Вие сте стихийна личност? Не можете да устоите на

...
● Непостоянство
Вие сте стихийна личност? Не можете да устоите на
Коментари Харесай

Грешки по пътя към красотата - II част

● Непостоянство
Вие сте стихийна персона? Не можете да устоите на вкусна храна, а след това топите калориите с ударна подготовка или стоите на жестока диета, която ви подсигурява 5 кг по-малко седмично. Това е илюзия! Дори най-изтощителните типове спорт, да вземем за пример бягането и аеробиката, ще ви избавят най-много от 700-900 ккал за час. Това може да обезврежда единствено следствията от едно парче торта с чаша капучино. Така че е нереалистично да си обещавате, че „ всичко ще изгорите ”, когато сте похапнали доста по-обилно.
Бъдете почтени със себе си. Ако в действителност желаете да отслабнете, си изградете непрекъснат режим, без да се люшкате сред неразумното преяждане и жестоката диета.

● Незабележимите промени
С възрастта обмяната на веществата неизбежно се забавя. Свикнали сте да си хапвате всичко, което и когато ви се желае, само че към този момент организмът ви не може по този начин дейно да преработва храната. Ако късните вечери и калоричните блюда стартират да стават съдбовни за фигурата ви, вразумете се.
Ако не сте се научили да броите калориите по-рано, започнете да го вършиме в този момент. Дневната нужда от калории се снижава с годините и от 2500 на 20 година става 1700 на 40 година Старайте се да приемате повече целулоза, тя е в положение да форсира позадремалият ви метаболизъм и в никакъв случай не вечеряйте след 18 часа.

● Дребните неща
Понякога повода за непоклатимостта на непотребните килограми се крие не в храненето, а в жанр на живот. Може би даже не забелязвате, че:

• непрекъснато се намирате в отопляемо помещение. Ако температурата на въздуха е в най-комфортният за човек диапазон към +24 °С, метаболизмът се забавя, защото не е нужна сила, с цел да се поддържа топлината на тялото

• обичате другарските събирания. В прелестен диалог с хубава компания можем да изгубим освен часове, само че и да пратим по дяволите всичките старания, които сме положили, с цел да отслабнем. При дълготрайно стоене към маса изяждаме доста повече от нормалното.

• не сте привикнали „ единствено да се храните ”. Предпочитате до момента в който хапвате да се занимавате и с нещо странично – да четете, да стоите пред компютъра или да гледате телевизия. Доказано е обаче, че в случай че мозъкът се занимава с нещо друго, с изключение на с храненето, сигналът за насищане се забавя и човек изяжда към 15% повече.
Продължава: Грешки по пътя към хубостта - I част
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР