…“ „Който каже, че не съм македонец, ще му отрежа

...
…“ „Който каже, че не съм македонец, ще му отрежа
Коментари Харесай

150 години от рожднието на българина Гоце Делчев!

…“ „Който каже, че не съм македонец, ще му отрежа езика, а който каже че не съм българин, ще му отрежа главата!“ … ( ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ)
Гоце Делчев е персона, която в никакъв случай не е оспорвана като българин! Всички опити за безочливо посягане към лика и делото на Гоце воевода, които идват от непознати, небългарски или подбуждащи антибългарски следи е обречено на крах! Семейството на Гоце е крепко и българско! Майка му Султана и баща му Никола са многодетно семейство и постоянно са били с български дух и българска идентичност! Не единствено Гоце е носел пушка на рамо! Мицо и Милан ще паднат на бойното поле за българската независимост, пронизани от турски патрони! И сестра му Руша е носела пушка на рамо! Гоце е израстнал в първите си десетина години заради исторически условия като български католик, обаче от източния ритуал! Обаче тактическия компромис, натрапен над Кукуш последователно отпада през години и кукушани целеустремено се насочват към пътя на езкархията, както и към нейните духовни и просветителни завдения! Всичко си идва на мястото и Гоце Делчев приключва фамозната Солунска Българска Гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“. В следствие той приключва и военното учебно заведение в София! Става български офицер, командва българска армия, която армия ще се бори за БЪЛГАРСКАТА МАКЕДОНИЯ! Гоце става учител в Ново село в предградие на Щип, където се среща с Даме Груев и стават дейни участници във ВМОРО!!!
ВМОРО е легално съдружие на българите в Македония( Западна България), които стават преселници на Княжество България и което съдружие е управлявано от Поручик Борис Сарафов, а Гоце Делчев е учел дружно с него в Солунската гимназия и военното учебно заведение в София! Международният напън върху българската страна става все по-силен. Българският политически хайлайф и изключително Княз Фердинанд стартират да се тормозят от това всеобщо национално придвижване, което се образува в отбрана на към момента поробените български територии с името Македония! Под това всестранно давление от всички направления единството на Македоно – Одринското придвижване последователно стартира да ерозира и главния препъни камък се оказва тактиката и управлението на самата битка, по-специално кой да оглавява въстанието в османската империя. Трудните проблеми в организацията се постанова да бъдат отстранени и Гоце Делчев устремено влиза в Македония, с цел да повлияе върху избора по какъв начин да се работи съгласно неговите разбирания! Какви са неговите разбирания? Това е атентатът. Такова деяние е осъществено върху жп мост при река Ангиста. Този атентат предшества прочучите солунски атентати! Гоце Делчев посреща атентатите с задоволство и не се стопира, макар заплахите той влиза в Солун, с цел да може да разиска с Даме Груев всички условия! Но той е проследен и неговото лобно място е село Баница, Серско. Призори на 4 май 1903 година той пада прострелян от османски войник! САМО 31 ГОДИШЕН! Тленните му остатъци са избавени и са пренесени в София!
В ПОСЛЕДСТВИЕ ТЕ СА ПРЕНЕСЕНИ ОТ СОФИЯ В СКОПИЕ ПРЕЗ 1946 Г. ОТ ТОГАВАШНИТЕ „СЛЕПИ“ БЪЛГАРСКИ УПРАВНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ!
ДНЕС ТЕ съдебна експертиза СЪХРАНЯВАТ В ЦЪРКВАТА „СВ. СПАС“.
НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ОБАЧЕ, ДУХЪТ НА ГОЦЕ ОСТАВА ВИНАГИ ПРИ НАС КАТО БЪЛГАРИН ПРИ БЪЛГАРИ! НИЕ съдебномедицинска експертиза НЕГОВИТЕ СЪНАРОДНИЦИ. ОТ КОЯТО И СТРАНА НА ДНЕШНИТЕ ГРАНИЦИ НИЕ ДА ПОГЛЕДНЕМ КЪМ ГОЦЕ ЩЕ КАЖЕМ – БЪЛГАРИНЪТ ВОЕВОДА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ!
СВЕТЛА ПАМЕТ!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР