• Volkswagen разкрива концептуален модел като дава идея за ID. семеен

...
•	Volkswagen разкрива концептуален модел като дава идея за ID. семеен
Коментари Харесай

Първият изцяло електрически седан на Volkswagen: световна премиера на ID. AERO

• Volkswagen разкрива концептуален модел като дава концепция за ID. фамилен флагман
• Изтичащият дизайн съчетава усъвършенствана аеродинамика и елегантни линии
• Напълно електрически индустриален модел с четири порти ще се предлага по целия свят в бъдеще в премиум сегмента на седаните от междинен клас
• Шести член на ID. фамилията след моделите ID.3, ID.4, ID.5 и ID.6, както и емблематичния ID. Buzz

Динамичен, мощен и с изцяло аеродинамичен: с днешната международна премиера на концептуалния автомобил ID. AERO в Китай, Volkswagen предлага прелиминарен взор към първия световен напълно електрически седан на марката. Бъдещият модел ще бъде позициониран в премиум сегмента на седаните от междинен клас. Неговият напредничав, моден и аеродинамичен дизайн разрешава автомобилът да впечатли с обилно пространство в интериора. Производствената версия за Китай се чака да влезе в продажба през втората половина на 2023 година Volkswagen също възнамерява да стартира производството на европейска серия версия в Емден през 2023 година

„ С ID.AERO разкриваме авансово по какъв начин ще наподобява идващият представител на ID. семейство. Автомобил с прочувствен и в това време извънредно аеродинамичен дизайн, с пробег от над 600 километра, извънредно доста пространство и премиум интериор “, сподели Ралф Брандщатер, основен изпълнителен шеф на Volkswagen леки коли. „ Със тактиката ни ACCELERATE интензивно вървим напред към електрификацията на нашата гама от модели. След ID.4, този модел ще бъде идващият ни световен автомобил за Европа, Китай и Съединени американски щати. ”

Концептуалният автомобил е дълъг съвсем пет метра и е планиран на основата на аеродинамичните правила. Покривът се спуска обратно елегантно в стила на купе, като това спомага за постигането на отличен коефициент на противодействие от 0,23. Модулната платформа за коли с електрическо задвижване (MEB) на Volkswagen в допълнение разрешава къси надвеси, дълго междуосие и извънредно необятен салон на автомобила. ID. AERO е оборудван с мощна литиево-йонна батерия с чисто енергийно наличие от 77 кВч. Благодарение на взаимоотношението на ефикасната задвижваща система и отличните аеродинамични свойства, ID. AERO реализира пробег до 620 километра (WLTP)5, което е уместно за дълги дистанции

Електрическа атака в Китай: Концептуалният автомобил ID. AERO е във версия близка до индустриалната и с него Volkswagen ускорява своята електрическа атака в Китай като част от тактиката си ACCELERATE. След ID.3, ID.4 и ID.6, индустриалната версия на ID. AERO към този момент ще бъде четвъртият напълно електрически модел в Китай, като се чака той да е разполагаем през втората половина на 2023 година Планират две версии – по една за всяко взаимно дружество на Volkswagen. Въз основа на своята районна тактика, Volkswagen се стреми да стане водещ снабдител на устойчиви транспортни средства в Китай. Още през 2030 година се възнамерява най-малко всяко второ транспортно средство, продадено в Китай, да бъде електрическо.

Volkswagen продължава напред със своята световна електрическа атака със тактиката си Way To ZERO. Новият флагман на ID. фамилията ID.AERO ще се предлага в целия свят в бъдеще – също в Европа и Северна Америка в допълнение към Китай.

Елегантен дизайн, характеризиращ се с аеродинамика, светлинна лента и железна багра. Стилистично ID. AERO трансферира за първи път дизайна на ID. семейство към седаните от премиум сегмента от междинен клас. Аеродинамично проектираната предница и покривът подсигуряват, че въздухът минава оптимално над автомобила. Спортните 22-инчови двуцветни джанти са проектирани в стила на турбина и са интегрирани в корпусите на колелата. Класическите дръжки на вратите са сменени от осветени сензорни повърхности, които още повече понижават съпротивлението. В горната част на силуета дръзката торнадо-линия и спускащата се надолу линия на покрива оформят дизайна. Мощните плещи на ID. AERO се намират над торнадо-линията. Страничните линии пък вършат електрическия седан да наподобява по-плосък и му придават динамичен тип.

Концептуалният автомобил има багра Polar Light Blue Metallic – ярък железен цвят, чиито цветни пигменти основават златист искра при подобаващи светлинни условия. Покривът е оцветен в черно с емайл, с цел да контрастира с каросерията на автомобила.

Предницата се характеризира с типичните за ID фамилията пчелни пити. Отпред моделът е хоризонтално разграничен на две в бронята и това е определящ стилов детайл за дизайна на ID. AERO. Друга отличителна линия, която прави ID. AERO да се откроява е светлинната лента, която се простира хоризонтално през предната част отляво и отдясно на осветената емблема на Volkswagen и над новаторските IQ.LIGHT LED матрични фарове, увивайки се страничните панели. Тази светлинна лента е образно продължена до задния край с няколко спирания. Доминиращата задна част се отличава с поразителната потъмнена светлинна лента и светодиодни задни светлини със конструкция на пчелна пита, които основават извънреден външен тип.

ID. AERO демонстрира гъвкавостта на MEB. ID. AERO показва гъвкавостта на чисто електрическата MEB архитектура на Volkswagen, която може да бъде приспособена за транспортни средства с разнообразни форми и размери. MEB може да се употребява в разнообразни сегменти – от стилен кросоувър или SUV и микробус до необятен седан. С ID. AERO, MEB позволява ID. семейство да навлезе в сегмента на седаните от междинен клас. Освен това MEB употребява изцяло опциите на електрическата подвижност, позволявайки огромни дистанции, оптималната цифрова съгласуваност и опция за актуализации по въздуха.
Производство на европейската версия в Емден. Очаква се индустриалната версия на ID. AERO за Европа ще слезе от поточната линия в завода в Емден през 2023 година С всеобщото произвеждане на електрически коли, Емден ще бъде един от първите сходни фабрики на Volkswagen в Долна Саксония и ще даде решителен принос за електрифицирането на моделната гама и понижаване на излъчванията на CO2 на целия нов авто парк.

*Източник: www.volkswagen.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР