• Въведена в Европа през септември 2022г. при моделите Qashqai и

...
•	Въведена в Европа през септември 2022г. при моделите Qashqai и
Коментари Харесай

Уникалната и иновативна технология e-POWER на Nissan достигна 100,000 продажби в Европа

• Въведена в Европа през септември 2022г. при моделите Qashqai и
X-Trail.
• Успехът на e-POWER се дължи на плавното и тихо шофиране, резултат от обстоятелството, че автомобилът се задвижва напълно от електромотор.
• Иновативно 3D показване на Qashqai и X-Trail дава опция да се запознаете с неповторимата технология e-POWER.

От дебюта си през септември 2022г. новаторската e-POWER технология на Nissan е спечелила сърцата на над 100,000 клиенти. Към днешна дата, оборудвани с това задвижване в Европа, са продадени 65,367 броя Qashqai и 34,663 броя X-Trail.

Това, което отличава e-POWER, е фактът, че колелата на автомобила се задвижват напълно от електромотор. Това значи, че шофирането е безпроблемно, гладко и безшумно – като при изцяло електромобил. Всъщност отзивите на клиентите на e-POWER демонстрират, че те изключително ценят тишината и лесното ръководство. Усъвършенстваният и ефикасен бензинов мотор в системата e-POWER се употребява единствено за генериране на електричество, което зарежда бордовата батерия и задвижва колелата посредством електромотора.
Когато е нужна ниска мощ за задвижване на автомобила, електрическият мотор, задвижващ колелата, употребява единствено електричество от батерията. Ако е нужна по-голяма мощ, моторът генерира електричество за зареждане на електромотора и зареждане на батерията. Когато е нужна оптималната мощ, електрическият мотор употребява електричество както от мотора, по този начин и от батерията. Освен това, когато и да е, когато е допустимо, се прави рекуперация, като силата от придвижването на автомобила се връща назад в батерията.



В допълнение, генерирането на електрическа сила се управлява според от пътните условия. Когато шумът на пътя се усили заради особености на настилката или скоростта на автомобила, моторът се включва, с цел да зареди акумулаторния блок e-POWER. По този метод се понижава нуждата моторът да работи при другояче по-тихи условия.

" Гордеем се, че клиентите на Qashqai и X-Trail разпознават преимуществата на нашата неповторима технология e-POWER, както посредством успеваемостта, по този начин и посредством превъзходното преживяване при шофиране, което тя предлага. Постигането на този крайъгълен камък след въвеждането на e-POWER през септември 2022 година е извънредно достижение и удостоверение за смелия, новаторски дух на нашите инженери и експерти по развойната активност ", съобщи Arnaud Charpentier, районен вицепрезидент, продуктова тактика и ценообразуване, район Nissan AMIEO (Африка, Близкия изток, Индия, Европа и Океания).

" e-POWER е основен съставен елемент от тактиката за електрификация на Nissan, представлявайки съвършената алтернатива за клиенти, които не са подготвени да преминат към 100% електромобил, само че желаят да се насладят на безпроблемното ускоряване, което единствено задвижваните от електрически мотор колела могат да обезпечат ", сподели David Moss, старши вицепрезидент, " Изследване и развиване ", район AMIEO на Nissan.

Той добави: " От първото показване до невероятните 100 000 автомобила с тази технология по пътищата, нашето пътешестване продължава с e-POWER на Nissan - технологията, която е врата към електрическото задвижване. "

e-POWER на Nissan надвишава рамките на Европа, излизайки по пътищата на Австралия и Нова Зеландия в двата от предлаганите там модела, както и в Мароко с Qashqai.

За да отпразнува този значим миг, Nissan повдига капака на мотора, с цел да покаже комплицираната работа на технологията e-POWER.
Като план на този софтуерен театър служат 3D модели на мотора и трансмисията e-POWER. Използвайки магията на прожекцията, динамичният енергиен поток, задвижващ 100 000 автомобила e-POWER в района, оживява непосредствено върху екстериора на моделите Nissan Qashqai и X-Trail.

Настоящият Qashqai е третото потомство на градския кросоувър на Nissan. Той бе показан през 2021 година, като затвърди статута си на пионер в европейския авто бранш, съчетавайки незабравим дизайн и леко повдигната позиция на лидера, с пъргавост, интуитивни технологии и премиум качество.

Подобно на двата си предшественика, актуалният Qashqai е планиран в Nissan Design Europe в централен Лондон, а инженерната разработка е ръководена от Nissan Technical Centre Europe, покрай Бедфорд, Англия. Производството е в модерния цех на Nissan в Съндърланд, Североизточна Англия.

X-Trail е SUV, предопределен за авантюристичен настроени фамилии, който внася ново равнище на неспокойствие с технологията e-POWER и опционалната двумоторна система за задвижване на всички колела e-4ORCE. X-Trail е подобаващ за ежедневено шофиране, както и е идеалният сателит за уикенди с огромно семейство или другари.

Произвеждан в завода на Nissan в Кюшу, Япония, X-Trail е международна сензация към този момент повече от две десетилетия, осигурявайки на фамилиите на повече от 100 пазара вълнуващи завършения. Четвъртото потомство на X-Trail се основава на одобреното ДНК, което минава през всичките три предходни генерации на X-Trail.

*Източник: www.nissan.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР