• Toyota Open Labs е нова отворена платформа за иновации, предназначена

...
•	Toyota Open Labs е нова отворена платформа за иновации, предназначена
Коментари Харесай

Започва работа платформата Toyota Open Labs

• Toyota Open Labs е нова отворена платформа за нововъведения, предопределена да поддържа започващи компании в техните упоритости за разширение и принос в процеса на стабилно бъдеще.
• Платформата започва с отворена покана за start-up компании, подготвени да комерсиализират своите хрумвания в региона на енергетиката, кръговата стопанска система, въглеродната индиферентност, интелигентните общности и подвижността за всички.
• Тя дава опция за показване в световен проект и развиване на започващи компании.

Toyota Motor Europe започва Toyota Open Labs, нова отворена платформа за нововъведения, сплотяваща започващи компании с бизнес звена в екосистемата на Toyota, с цел да материализира нововъведенията и да бъде водеща на пазара в идната фаза на подвижността. Програмата ще подкрепи трансформацията на Toyota в компания за подвижност посредством задълбочаване на нейния опит в региона на енергетиката, кръговата стопанска система, въглеродно-неутралните технологии, интелигентните общности и подвижността за всички начинания.

Toyota Open Labs се открива с покана за започващи компании, работещи в пет основни категории:
• Енергия: Технологии и системи за улеснение на енергийния преход, атомна стопанска система, балансиране на мрежата, ръководство на силата, интелигентно зареждане и транспорт на сила от автомобила към мрежата (vehicle-to-grid)
• Кръгова стопанска система: Технологии и системи, позволяващи възобновяване, преработване и повторна приложимост на коли и акумулатори
• Въглеродна индиферентност: Технологии и системи, помагащи на фирмите и обществото да понижат въглеродните излъчвания, и цифровизация, с цел да се обезпечи опция за транспарантна оценка на виталния цикъл
• Интелигентни общности: Нови бизнес модели и решения за създаване и поддръжка на интелигентни общности посредством шерване на транспортни средства, абонаменти и центрове за подвижност
• Мобилност за всички: Решения за установяване на обективна стойност за превъзмогване на бариерите пред подвижността, подсилване на системите за подвижност и основаване на общности с ниски въглеродни излъчвания, отговарящи на потребностите на застаряващото общество, както и създаване на универсални градивни системи за всички консуматори

Партньорите на Toyota Open Labs включват Toyota Tsusho Europe, подразделението за търговия и вериги за доставки на групата Toyota, KINTO Europe, марката за подвижност на групата Toyota, Woven Capital, рисковият фонд на Toyota за стадии на напредък и Toyota Mobility Foundation, фондация с нестопанска цел на Toyota.

Стартиращите компании, определени по време на отворената покана, ще имат опция да се ангажират с разнообразна мрежа от съветници и наставници, да отворят нови пътища за напредък, да подобрят своите бизнес тактики и капиталови благоприятни условия, да създадат осведомени усъвършенствания на продуктите и да изградят взаимоотношения, с цел да оказват помощ за реализиране на световно влияние.

Участниците ще имат опцията да разработят доказателства за склонност на концепцията (Proof of Concept) с Toyota, да проучат пътища за въвеждане на пазара и да си партнират с екосистемата на Toyota. Всеки участник ще получи поддръжка за разработка и опция да покаже своята технология в деня за демонстрации Demo Day по време на Параолимпийските игри в Париж през 2024 година 

„ Ако сте започваща компания, фокусирана върху решаването на утрешните провокации пред устойчивостта и подвижността, Toyota Open Labs е вярното място за вас. Toyota създава системи за подвижност, които стабилно ще преоткрият метода, по който живеем, работим и действаме в световен мащаб. Toyota Open Labs съставлява неповторима опция за преобразяване на смели започващи визии в действителност посредством несравнима поддръжка от нашата иновационна екосистема, ” отбелязва Кайли Хименес, старши вицепрезидент виновна за човешкия запас, технологиите и корпоративните въпроси в Toyota Motor Europe.

„ Решаването на провокациите, свързани с подвижността и устойчивостта, са сериозни въпроси, които заслужават да бъдат сложени на най-големите подиуми в света. Активната екосистема за нововъведения в Европа в тези области съставлява голям капацитет и ние сме разчувствани да си партнираме със започващи компании, с цел да им помогнем да трансформират своите вълнуващи инициативи в решения които могат да бъдат развивани на ранен стадий, “ добавя Джордж Келерман, вицепрезидент по вложения и придобивания в Woven by Toyota и ръководещ шеф на Woven Capital.

„ Мисията на KINTO да форсира прехода на Toyota към компания за подвижност не може да бъде реализирана без приноса на външни сътрудници, в сходство с нейната задача за трансформации и тактика. Изцяло новата платформа Toyota Open Labs е идеалното място за започващи компании да се ангажират с нас в този фундаментален преход, “ отбелязва Мигел Фонсека, основен изпълнителен шеф на KINTO Europe.

„ Преследвайки корпоративната философия на Групата Toyota Tsusho – да живеем и просперираме дружно с хората, обществото и планетата – ние се стремим да „ Бъдем верният “ (Be the Right ONE). В нашата бързо изменяща се среда, където устойчивостта и кръговратът въплъщават новото обикновено, ние мощно поддържаме начинания като платформата Toyota Open Labs, с цел да допринесем с нови хрумвания, добавена стойност и подтик за развиване на уникалността на нашата група, “ отбелязва Лоран Галоа, началник бизнес развиване в Toyota Tsusho Europe.

Toyota Mobility Foundation има съществена визия „ Да сътвори все по-добро общество за подвижност “ и извършва планове дружно с общини, нестопански организации, локални общности, университети и иноватори в Япония, Европа, Азия, Северна и Южна Америка и Африка. За да превърнем тази визия в действителност, ние поддържаме започващи компании с новаторски хрумвания, които ни оказват помощ да изградим бъдеще, което е приобщаващо, стабилно и без въглеродни излъчвания. Платформата на Toyota Open Labs е превъзходен метод за разкриване на нови хрумвания и приобщаване на бъдещи визии за подвижност от започващи компании в цяла Европа, “ добавя Моника Перес Лобо, шеф Toyota Mobility Foundation Europe.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР