• Седем минибайка от седем европейски страни, като всеки от тях

...
•	Седем минибайка от седем европейски страни, като всеки от тях
Коментари Харесай

Honda сърфира в Wheels and Waves 2023 със 7 къстъм минибайка

• Седем минибайка от седем европейски страни, като всеки от тях е резултат от взаимната работа на млад актьор и одобрен конструктор на мотоциклети
• Конструкциите на къстъмите варират от фини и елегантни до необикновено скандални
• Два броя Dax, два MSX125 Grom и три Monkey ще бъдат изложени на фестивала Wheels & Waves в Биариц от 21 юни, сряда до 25 юни, неделя
• Онлайн анкета на hondacustoms.com ще дефинира обичания минибайк Honda в Европа

Седем къстъм минибайка от седем европейски страни, всеки от тях резултат от взаимната работа на млад актьор и одобрен конструктор на мотоциклети, дефилират на фестивала Wheels and Waves в Биариц от сряда, 21 юни до неделя, 25 юни. През 2022 година спечелилият беше CMX500 Rebel, доработка на персонализаторите Motocicli Audaci от Сардиния. През 2021 година успеха бе за CB650R Fenix на Mototrafa от Португалия.

2023-а година минава под знака на минибайковете. Honda предложения седем млади художници да си сътрудничат с одобрени производители на мотоциклети, с цел да вдъхновят по-младото потомство ездачи.

А в случай че някой производител има подобаващи мотоциклети за задачата, то това е точно Honda – със 125-кубиковите Dax, Monkey и MSX125 Grom. Всеки от тях е икона самичък по себе си. Ретро Dax и „ фънки “ Monkey са въодушевени от 70-те години на предишния век, а Grom е интерпретация на същите тематики, само че в актуален жанр.

Общото сред трите машини са усмивките, които непроменяемо провокират. Добавете към това техните дребни размери и невероятна спестовност на гориво и ще получите съвършения стартов мотоциклет - занимателен, моден и спестовен.
Свързването на изобретателни мозъци и надарени основатели на мотоциклети, развихрили въображението си върху това именито трио, докара до забавни резултати. Представяме по-долу седемте байка.

Мотоциклет 1 (Великобритания)
Hold on!
Подходящо е наименуван, защото Grom от Matt B и ветерана конструктор Гай Уилисън освен е раздължен и наподобява като Pro-Street мил мотоциклет, само че има и турбокомпресор. С инжектиране на азотен оксид за добра мярка. Защо не?
Художник: Matt B Customs (UK) @mattbcustoms
Мат, основател на MattB Customs, за първи път открива пристрастеността си към персонализирането на маратонки на 17-годишна възраст, когато стартира да проектира маратонки за другари и фамилията. Негови творби на изкуството към този момент се появяват върху маратонки, носени от Ед Шийрън, Ариана Гранде и Маркъс Рашфорд.
„ Беше толкоз нереално преживяване да изследваме и прилагаме нашия артистичен жанр към нещо бясно, друго от обувки или аксесоари. Искахме да създадем по този начин, че да наподобява като че ли моторът е ТОЛКОВА бърз, че боята даже се е разтекла по него. Затова създадохме илюзията, че тя капе от мотоциклета. Получи се тъкмо, както го искахме! ”.
Гай Уилисън има тясна връзка с Honda UK, откакто преди време работи върху лимитирани специфични серии от моделите Rebel и CB1000R. Това го трансформира в идеалния човек за проектирането и доработката на неповторим Grom. “Когато бях помолен от Honda UK да работя с Мат над този план, усетих, че има единствено една тенденция, която би трябвало да последвам – към инжектиран с азотен оксид и заздравен с турбокомпресор мил играч, разкрит до кости и декориран с подобаващата му багра “.

Мотоциклет 2 (Испания)
Driving Me Mad
Как можете да извършите хубавото още по-хубаво? Просто е. Вземете един Dax и самоуверено напръскайте с главен цвят там, където можете. Повлияната от новото си „ аз “ художничка Коко и конструкторът UFO Garage (@ufo.garage) сътвориха двуколесна визия на бликащата наслада с солидни гуми.
Художник: Коко Давес (Испания) @cocodavez
Валерия Палмейро, или Коко Давес, е надарена художничка от Мадрид, която развива кариерата си в региона на рисуването, фотографията и изкуството. Тази цветна галактика я насочва да си сътрудничи с марки като Chanel, Netflix, Prada и Dior.
„ Вълнуващо е да съм част от този план. Когато узнах за мотора, който ще планирам - DAX 125, незабавно се сетих за една от обичаните ми игри от детството Така че бях въодушевена от цветовата палитра, с цел да вдъхна живот на всяка от частите на DAX 125 “.

Мотоциклет 3 (Австрия)
Monkey X Business
Австрийският художник Boicut и сътрудниците му от Titan Motorcycles (@titanmotorcycles) сигурно разшириха границите със своето създание. Това е възхитителна визия за чопър от 70-те години с коренно наклонена предница, мини щанги, хромирана греда и закривен нагоре шумозаглушител и край в жанр опашка на риба.
Художник: BOICUT (Австрия) @boicut
Работата на Boicut е в по-голямата си част илюстративна и съчетава импулсивни линии и форми. Работите му постоянно са били въодушевени от попарта, скейтборда, хубостта на всекидневните предмети и градската средаа.
„ Веднага се сещам за общото сред мен и маймунките – любовта към бананите. Именно нереалните форми на този плод ще откриете в мотоциклета. Като цяло желаех да го основа ослепителен и пъстър, подобен, че да притегля окото и да бъде занимателен за гледане. Проектирах главните цвят и тематика цифрово, само че ми хареса, че мога самичък да рисувам върху същинския мотоциклет. По този метод бих могъл да отговоря още по-добре на неповторимата форма на чопъра, основана от къстъм ателието ".

Мотоциклет 4 (Португалия)
Furiosa
Ужасно многото взаимна работа на Тамара Алвес и конструктора Art On Wheels Garage (@artonwheelsgarage) трансформира общоприетия Dax в постапокалиптичен роудрънър - гуми на блокчета, претекст на вълк, надписи с графити, особено направен шумозаглушител с клетка от телена мрежа и проблясъци на тартан, надничащ от обгореното покритие на седалката.
Художникът: Тамара Алвес (Португалия) @tamara_aalves
Тамара Алвес ловко вмъква в творбите си улична хармония и градски подтекст.
„ Бях въодушевена от света на Mad Max и Tank Girl. Всяка трансформация беше деликатно подбрана и моята отличителна линия е претекстът с вълк. Присъствието му символизира мощ, самостоятелност и свирепа решителност да се завладее необятния път… ”

Мотоциклет 5 (Франция)
Tokyo
Абсолютна детонация от цветове, събрана от френския художник Grems и къстъм майстора Джордж Удман (@georgewoodman64). Попарт визуализациите са наситени с живи цветове в нереални и тънко заплетени шарки на всеки квадратен сантиметър от наличния Monkey.
Художникът: GREMS (Франция) @insta_grems
Мишел Евено, по-известен като Grems, е художник, който черпи ентусиазъм от своята музика. Мишел има 6 солови албума, 8 издания в съдействие с актьори като Klub sandwich и голям брой арт колаборации с продуктови марки, в това число Nike, Swatch и Converse.

Мотоциклет 6 (Италия)
Let’s Grom
Grom на Франческо Марчесани е продуциран дружно с Алекс Полита (@alexpolita53), водещ водач на Fireblade в някогашния шампионат IDM. Let`s Grom разперва изобретателно графитите си върху резервоара за гориво, привличайки наблюдаващия в света на опциите, които машините на две колела показват. Що се отнася до самия мотор, както би желал един някогашен играч, той е даже по-компактен, в сравнение с истинския. Разполага с дребни LED мигачи, с предпазители за ръцете и няма огледала.

Художникът: Франческо Марчесани (Италия) @francesco_onem
Франческо Маркезани е италиански художник на графити, чието улично изкуство се показва в голям брой градове - Болоня, Палермо, Милано, Айндховен и Лос Анджелис. Той черпи креативно ентусиазъм от анимационните герои, като ги подчинява на собствен личен махленски жанр.
„ В работата си обичам да употребявам иронията и лудостта като средство за постигане до феновете. Често прибавям заглавие към работата си, с цел да подсиля концепцията или да дам двоен прочит на рисунката. Обичам да употребявам ярки и радостни цветове, които препращат към света на карикатурите и комиксите. "

Мотоциклет 7 (Германия)
Manjushage
Изтънчен кафе рейсър, нарисуван на база Monkey от @lanaarts23 и издигнат от Максимилиан Зех – механик на Honda от центъра на компанията във Франкфурт, с същински нюх към творчеството (@hondamotorrad_de). Ауспухът е Yoshimura, резервоарът е от следпродажбено обслужване, а задните амортисьори усъвършенстват продуктивността и ръководството. Лана е изработила резервоара за гориво и калниците в бяло с претекстове на алена паякова лилия (Manjushage на японски). Обърнете внимание на дребната маймунка върху топлинния щит на ауспуха...
Художникът: @lanaarts23
Лана е немска художничка, известна със своите хиперреалистични творби на изкуството. Тя е необятно известна в обществените медии като Lanaarts23, където споделя пристрастеността си към изкуството и рисуването. Лана употребява цветни и графитни моливи, с цел да твори.
„ Избрах да обрисувам паякообразни лилии, тъй като в действителност одобрявам монохроматичния им тип. Тъй като паяковите лилии се срещат постоянно в Япония, те също имат връзка с корените на Honda. Освен това, аленият цвят на лилиите добавя прелестно аленото на Honda. Включих и няколко инсекти в моите рисунки, тъй като те са просто приятни за обрисуване! “.

*Източник: www.honda.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР