• По време на международното автомобилно изложение IAA MOBILITY 2021 в Мюнхен, Volkswagen

...
•	По време на международното
автомобилно изложение IAA MOBILITY 2021 в
Мюнхен, Volkswagen
Коментари Харесай

Поглед напред към достъпната електрическа мобилност: световна премиера на ID. LIFE

• По време на международното автомобилно ревю IAA MOBILITY 2021 в Мюнхен, Volkswagen показва концептуален компактен кросоувър.
• ID. LIFE1 съчетава резистентност, дигитална технология, вечен дизайн и иновативен интериор
• Концептуалният автомобил в фокусиран върху потребителите и техните потребности, и дава взор за това по какъв начин ще изглежда градската подвижност в бъдеше.
• Volkswagen форсира трансформацията към електрическа подвижност посредством стратегията ACCELERATE: ID. Семейството ще се разшири с нов модел в сегмента на малките автомобили от 2025 година
Volkswagen още веднъж форсира трансформацията към електрическа подвижност със стратегията си ACCELERATE, като прави устойчивата подвижност налична за още повече хора до 2025 година, цели две години по-рано от в началото плануваното. Volkswagen ще стартира модел от ID. семейството в сегмента на дребните коли, който ще коства почти 20 000 евро. Концептуалният автомобил ID. LIFE, който бе представен на Международното автомобилно ревю IAA MOBILITY 2021 в Мюнхен, дава визия по какъв начин ще изглежда подобен автомобил.

ID. LIFE: резистентен, новаторски, вечен
Визията за изцяло електрически малък автомобил за градската среда е съсредоточена към хората и общността. Концептуалният автомобил съчетава устойчивост и цифровизация с изключително гъвкаво потребление: ID. LIFE може да се трансформира да вземем за пример в мини кино или игрален център или просто да се използва за отдих навън.

“ID. LIFE е нашата визия за изцяло електрическа градска подвижност от следващо потомство. Концептуалният автомобил дава визия за ID. модел в сегмента на дребните коли, който ще лансираме през 2025 година, на цена от към 20 000 евро. Това значи, че правим електрическата подвижност налична за още повече хора “, споделя Ралф Брандщатер, главен изпълнителен шеф на Volkswagen. “При основаването на ID. LIFE, ние постоянно се фокусирахме върху потребностите на по-младите клиенти. Вярваме, даже повече от през днешния ден, че автомобилът на бъдещето ще бъде обвързван с метода на живот и личното изразяване. Утрешният клиент няма просто да желае да стигне от А до Б; той ще се интересува доста повече от преживяванията, които един автомобил може да предложи. The ID. LIFE е нашият отговор на това. ”

Изчистен дизайн. Дизайнът ID. LIFE изключително явен, изчистен и висококачествен. Декоративни детайли и допълнителните елементи не се употребяват, както и комплицирани смеси от материали. Хоризонталното разделяне между каросерията, стъклените повърхности и покрива също способства за изчистения вид на автомобила. Индивидуализиран и подвижен покрив, направен от текстил с въздушна камера, придава чувството за отворено пространство и шир в ID.LIFE, като в същото време понижава тежестта на автомобила.

Електрически мотор задвижва предните колела. ID.LIFE е основан на по-малък вариант на модулната платформа за електрическо задвижване на Volkswagen (MEB), която е разработена особено за сегмента на малките коли. За първи път, автомобил въз основата на MEB има задвижване на предните колела. Със своя електрически мотор със 172 кВ (234 к.с.), ID. LIFE ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,9 секунди, докато неговата 57 кВтч високоволтова батерия разрешава пробег от към 400 километра (WLTP).

“ID. LIFE потвърждава още един път какъв брой уникално е гъвкава MEB платформата. Тя е подходяща за коли от всевъзможен вид, от малки автомобили до микробуси “, споделя Томас Улбрих, член на борда на Volkswagen за управление развиване. „ Това е най-мащабируемата електрическа архитектура в промишлеността. Сега тепърва започваме да се възползваме от потенциала на MEB. Производителността, възможностите за зареждане и пробегът ще продължат да се усъвършенстват с всеки нов модел и актуализация на софтуера. ”

Естествени и рециклирани материали. Устойчивият темперамент на ID. LIFE се отразява особено в избора на материали и бои. В прозрачното покритие за каросерията дървесни стърготини се употребяват като естествен оцветител дружно с втвърдител на биологична основа. Текстилът на въздушната камера за покрива и предния капак е направен от 100% рециклирани пластмасови бутилки. В интериора, дървото в арматурното табло и около задните седалки, е комбинирано с еко велур за повърхностите на седалките и облицовките на вратите. Биомасло, естествен каучук и оризовите люспи са само част от материалите, които служат като основа за гумите на ID. LIFE.

Многофункционален интериор. ID. LIFE е надежден сателит за разнообразни дигитални преживявания. Например, той може много бързо да бъде трансфорат в кино или игрален салон. Автомобилът се предлага с конзола за видеоигри и проектор, както и прожекционен екран, който при необходимост излиза от таблото. Други устройства могат да бъдат свързани при нужда към 230-волтовото/16-амперно захранване в интериора. Дизайнът на седалките също е извънредно еластичен, в съответствие с концепцията за това автомобила да бъде сателит за всички обстановки и начин на живот. Например предната седалка може да бъде изцяло сгъната, а също и задната седалка. Това дава възможност за разнообразни благоприятни условия, от място за кино, до легло с дължина около два метра, или до товарна версия, която увеличава оптимално мястото за багаж.

Иновативна цифрова операционна концепция. Камери и екран заменят както външните, по този начин и вътрешните огледала. Основните функционалности за управление се управляват посредством сензорен панел на шестоъгълния волан с отворена горна част, а смарт телефонът може да бъде интегриран в операционната система. Личните устройства - без значение дали са смартфони или таблети - могат да се използват да вземем за пример за ръководство на навигационната система. Музиката, филмите и игрите, съхранявани на устройствата, могат да се използват безпроблемно в ID. LIFE, с визуализация на прожекционния екран
ACCELERATE тактиката форсира процеса на трансформация. Разширяването на ID. семейството в сегмента на малките автомобили на цени, започващи от 20 000 евро, е друга основна стъпка към напълно електрифицирана подвижност. До 2030 година Volkswagen има за цел да усили каузи на изцяло електрическите модели в общите продажби на транспортни средства в Европа най-малко до 70 %, а в Северна Америка и Китай най-малко до 50 %.

1 Автомобилът е концептуален модел. Автомобилът към момента не е разполагаем за продажба.

*Източник: www.volkswagen.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР