• Наградата в категорията 4x4 & Pick-up бе присъдена от журито

...
•	Наградата в категорията 4x4 & Pick-up бе присъдена от журито
Коментари Харесай

Новият Amarok е най-добрият автомобил с двойно предаване и най-добрият пикап в конкурса „WW Car of the Year”

• Наградата в категорията „ 4x4 & Pick-up ” бе присъдена от журито на „ Women’s Worldwide Car of the Year “ на новия Amarok от Volkswagen Лекотоварни коли
• 75-членното жури, формирано от автомобилни журналистки от целия свят бе впечатлено от качествата на новия Amarok
• Amarok към този момент е един от петте спечелили в обособените категории, от които през месец март ще бъде излъчен носителят на купата „ Best Car ”

Годината стартира чудесно и новият Amarok съумя да впечатли интернационалното жури, формирано от 75 автомобилни журналистки от целия свят. От общо 62-те нови модела, номинирани за присъединяване в състезанието, те избраха спечелилите в пет категории, измежду които и Amarok от Volkswagen Лекотоварни коли като най-хубав в категорията „ 4x4 & Pickup “. Така Amarok продължава напред и получава късмет на финалите през месец март 2024 година да бъде почетен с купата „ World’s Best Car “.

След „ требъла “ от три награди от професионалното жури на състезанието „ International Pick-up Award “, формирано от публицисти в областта на превоза и товарните коли през месец ноември 2023 година, в този момент новият Amarok показа безапелационно своите преимущества и пред 75-членното жури на състезанието „ Women’s Worldwide Car of the Year “. Журито, в което членуват автомобилни журналистки от 52 страни на пет континента, тази година дефинира първокласния пикап от Volkswagen Лекотоварни коли за най-хубавия автомобил с двойно предаване и най-хубавия пикап в света, отличавайки го с първото място в категорията „ 4x4 & Pick-up “.

Всяка година дамите измежду автомобилните публицисти избират своите любимци от моделите, отбелязали неотдавна своите министър председатели на най-малко два континента. През 2024 година се организира 14-ият следващ конкурс след началото, сложено през 2011, а претендентите доближиха внушителните 62 броя. Критериите на журито са фокусирани върху сигурността, технологиите, определящи динамичността и комфорта на автомобила, енергийната успеваемост, екологичната резистентност и съотношението цена-качества.

Марта Гарсия, председателка на журито „ Women’s Worldwide Car of the Year “, обоснова присъждането на оценката по този начин: „ Новото потомство на Volkswagen Amarok показва радикална смяна. Моделът е с по-уютен и удобен интериор, по-добра проходимост и товароносимост. Предлага се с пет мотора и може да се приспособява към потребностите на всеки обособен пазар. Освен това усещане вършат усъвършенстваното качество в интериора и по-богатото съоръжение. “

„ Щастливи сме да получим премията в категорията „ 4x4 & Pick-up “ на „ Women’s Worldwide Car of the Year “. Amarok е благонадежден пикап, който се показва извънредно добре както на пътя, по този начин и отвън него, и ние сме доста горди, че можем да предоставим подобаващия артикул на нашите клиенти ”, уточни Ларс Краузе - виновният за продажбите, маркетинга и следпродажбеното обслужване член на Управителния съвет на Volkswagen Лекотоварни коли.

Първокласното показване на новия Amarok според от равнището на съоръжение, се обуславя от съществуването на над 25 съвременни системи за асистенция на лидера, сензорни екрани на арматурното табло с диагонал до 12,3 инча, практична композиция от контролни принадлежности с цифрови и аналогови показания и висококачествени материи на тапицериите и облицовките. Благодарение на потребния товар до 1,19 тона, оптимално допустимия прикачен товар до 3,5 тона и усъвършенствания дизайн на товарното поделение, новият Amarok е в положение да се оправи с всяка задача в работното всекидневие и свободното време.

Новият Amarok се предлага в пет равнища на съоръжение - Amarok, Life и Style, плюс двата топмодела PanAmericana (в офроуд стил) и Aventura (в извънредно първокласен стил). В Европа новият Amarok се предлага като пикап с четири порти и двойна кабина. С общата си дължина от 5350 милиметра, новият Amarok е с малко под 10 сантиметра по-дълъг от своя предходник, а междуосието от 3270 милиметра бележи растеж от 173 милиметра. Всичко това е причина за доста по-обширно пространство в интериора на двойната кабина.

В международен мащаб моделът се предлага с гама от три 2,0-литрови турбодизелови мотора с оптималната мощ до 154 кВт както и с 3,0-литров шестцилиндров турбодизелов мотор с мощ до 184 кВт (в взаимозависимост от пазара) или с 2,3-литров бензинов турбодвигател TSI с 222 кВт. В взаимозависимост от равнището на осъществяване, новият Amarok се предлага с шестстепенна механична предавателна кутия или с десетстепенна автоматизирана трансмисия, а оптималният въртящ миг при редовите и V-образните TSI и TDI мотори се движи сред 350 и 600 Нютонметра. При всички разновидности на модела се предлага избор сред задно предаване и система за двойно предаване 4MOTION в два разновидността - с опция за включване на режими 2H, 4H и 4L, както и с разширена гама от режими (4A, 2H, 4H, 4L).

На пазара в България, новият Amarok дебютира с цена от 70 908,33 лв. без и 
85 090,00 лв. с включен Данък добавена стойност при базовата версия, чието съоръжение прави новия модел великолепен сателит в всекидневието. То включва предни LED светлини, мултифункционален волан, функционалност за динамично различаване и проявление на пътните знаци (Dynamic Road Sign Display), инфотейнмънт система с 10-инчов сензорен екран, функционалност за асистенция при паркиране (Park Distance Control ) на заден ход с автоматизирано прекъсване при заплаха от конфликт и видеокамера за наблюдаване на маневрите (Rear View Camera).

*Източник: www.vw-lekotovarni.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР