• Jaguar Land Rover си партнира с Pramac за създаване на

...
•	Jaguar Land Rover си партнира с Pramac за създаване на
Коментари Харесай

JAGUAR LAND ROVER ДАВА ВТОРИ ЖИВОТ НА БАТЕРИИТЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ I-PACE

• Jaguar Land Rover си партнира с Pramac за основаване на зарядно устройство с нулеви излъчвания, употребявайки акумулатори Jaguar I-PACE повторно
• Системата за предпазване на сила се зарежда благодарение на слънчеви панели
• Сътрудничеството с водачи в промишлеността ще помогне на Jaguar Land Rover да реализира чисти нулеви въглеродни излъчвания в гамата си до 2039 година

Jaguar Land Rover е формален сътрудник с Pramac, международен водач в енергийния бранш, за създаване на портативен порт за предпазване на сила с нулеви излъчвания, захранван от употребявани акумулатори на Jaguar I-PACE.

Наречена Off Grid Battery Energy Storage System (ESS), технологията на Pramac – която включва литиево-йонни кафези от акумулатори Jaguar I-PACE, взети от прототипни и инженерни тестови коли, доставя мощ с нулеви излъчвания, когато достъпът до мрежовото зареждане е стеснен или недосегаем.

Партньорството е първото в проектите на Jaguar Land Rover за основаване на нови бизнес модели. Като част от Reimagine тактиката за нулеви въглеродни излъчвания до 2039 година, компанията ще започва стратегии, които обезпечават втори живот и други приложения за батериите на електрическите модели.

Батериите на Jaguar Land Rover са проектирани по най-високите стандарти и затова могат безвредно да бъдат употребявани в голям брой обстановки с ниска сила, откакто положението на батерията падне под условията на автомобила. Захранването с използвани акумулатори като предпазване на възобновима сила, може да надвиши 200 гигаватчаса годишно до 2030 година, създавайки световна стойност над 30 милиарда $.

Системата има потенциал до 125 kWh – повече от задоволително, с цел да зареди изцяло напълно електрическия SUV I-PACE на Jaguar, притежател на голям брой награди, или за зареждане на общоприет фамилен дом за една седмица. Pramac непосредствено употребява наново до 85% от акумулаторната батерия, доставена от Jaguar Land Rover в устройството за предпазване, в това число модули и окабеляване. Останалите материали се рециклират назад във веригата за доставки.

Зареждан от слънчеви панели, уредът се състои от акумулаторна система, обвързвана с двупосочен преобразувател и свързани системи за ръководство на контрола. Модулите са оборудвани с връзки за зареждане на електрически транспортни средства (EV) вид 2 с динамично ръководство и мощ до 22 kW AC.

Off Grid Battery ESS също ще бъде ситуиран в най-големия в света Jaguar Land Rover Experience Center в Йоханесбург, Южна Африка – с цел да помогне на обекта да се оправи с непостоянното зареждане от електрическата мрежа.

Андрю Уитуърт, управител Електрификация и акумулатори в Jaguar Land Rover, разяснява: „ Това изобретение е превъзходен образец за това по какъв начин ще си сътрудничим с водачите в промишлеността, с цел да допринесем за нашето стабилно бъдеще. Радваме се, че работим с Pramac, с цел да използваме акумулатори с втори живот на Jaguar I-PACE, с цел да осигурим портативна мощ с нулеви излъчвания. “

Франсоа Доса, изпълнителен шеф Стратегия и резистентност в Jaguar Land Rover, описа: „ Преходът към електрическо бъдеще, като Jaguar ще стане напълно електрически от 2025 година и първият напълно електрически модел Land Rover, предстоящ през 2024 година, са неразделна част от развиването на цялостната електрическа екосистема от акумулатори до зареждане. Това включва напъните ни да дадем опция за механически и бизнес нововъведения за повторна приложимост на акумулатори. Нашето съдействие с Pramac е доказателство в тази посока, показвайки по какъв начин е допустимо да се доставя сила с нулеви излъчвания посредством комбинацията от възобновими източници и акумулатори с втори живот. Чрез своите проби във Валенсия екипът на Jaguar TCS Racing сподели по какъв начин можем да вдъхновим цялата екосистема да продължи да изследва синергии и да валидира жизнеспособни решения за чиста сила. "

Дани Джоунс, Директор, Pramac, също споделя: „ Имахме привилегията да работим толкоз тясно с Jaguar Land Rover, които са извънредно подкрепящ сътрудник в нашето пътешестване за сполучливо създаване на здрав артикул и търговски жизнерадостен бизнес случай, употребявайки вторични електрически модули. Това внася нов детайл в историята на устойчивостта като производител на енергийно ефикасни и намаляващи въглеродни излъчвания технологии. Очакваме с неспокойствие да продължим пътуването с Jaguar Land Rover и да предоставим новаторски инфраструктурни решения за зареждане в поддръжка на електрификацията на техните водещи в класа коли. “

*Източник: www.jaguar.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР