• IONIQ 5 N е обявен за 2024 World Performance Car,

...
•	IONIQ 5 N е обявен за 2024 World Performance Car,
Коментари Харесай

Hyundai IONIQ 5 N спечели наградата World Performance Car за 2024 година

• IONIQ 5 N е разгласен за 2024 World Performance Car, печелейки четвърта огромна победа за гамата напълно електрически IONIQ 5 за последните три години
• IONIQ 5 и IONIQ 6 са тройни спечелили в Световните награди за коли надлежно през 2022 година и 2023 година
• Представен през юли 2023 година, IONIQ 5 N дефинира нов сегмент от високопроизводителни електрически автомобили, фокусирани върху лидера, наблягайки софтуерното съвършенство на гамата IONIQ

Hyundai Motor Company продължава своята печеливша серия на Световните автомобилни награди и през днешния ден с IONIQ 5 N, разгласен за World Performance Car за 2024 година Това е четвъртата огромна победа на гамата Hyundai IONIQ 5 на World Car Awards през последните три години. Днешната победа затвърждава позицията на IONIQ 5 N като водач на пазара, защото той продължава да изпреварва EV противниците с изключителната си високопроизводителна технология.

„ Много сме разчувствани, за нас е чест да получим влиятелната премия World Performance Car за нашия IONIQ 5 N “, сподели господин Чанг, президент и основен изпълнителен шеф на Hyundai Motor Company. „ Това самопризнание е доказателство за уговорката на Hyundai да разшири границите на електрическото показване и нововъведенията. Наистина е радостно да забележим нашите старания възнаградени с общо седем трофеи на World Car Awards през последните три години. Горди сме да продължим нашата печеливша серия и да затвърдим позицията на Hyundai като водач в световната EV промишленост. “.

World Car Awards оповестиха спечелилите в тазгодишното съревнование на гала по време на Международното автомобилно ревю в Ню Йорк през 2024 година (NYIAS). Многобройните номинации на Hyundai Motor отразяват растящия му престиж на световната сцена и надграждат предишния му триумф на Световните автомобилни награди. IONIQ 5 и IONIQ 6 на марката реализираха тройни победи през 2022 и 2023 година в категориите Световен автомобил, Световен електромобил и Световен авто дизайн.

“От името на целия екип на N подразделението на марката, е доста прелестно да получа това справедливо самопризнание от влиятелното жури на Световните автомобилни награди “, сподели Хосе Муньос, президент и световен действен шеф на Hyundai Motor Company. „ Посвещаваме тази невероятна премия на нашите буйни клиенти, които ценят спортните коли и обещаваме да продължим да доставяме коли, които вълнуват и въодушевяват. Ние сме разчувствани да поведем отговорността в тази нова епоха на електрически транспортни средства и се ангажираме непрестанно да провокираме границите на инженерните благоприятни условия за умна подвижност. “

Представен през юли 2023 година като първият EV на Hyundai N, IONIQ 5 N съставлява нов сегмент от високопроизводителни EV, фокусирани върху лидера, посредством нови технологии и усъвършенствани благоприятни условия за спортна писта, наблягайки първата стъпка в тактиката на N за електрификация.

Той съчетава общоприетата електрическа световна модулна платформа (E-GMP) на IONIQ 5 с технологиите на N, основани в моторните спортове, и употребява опита на N от електрифицираните „ Rolling Labs “, с цел да усили оптимално високопроизводителните благоприятни условия на EV. IONIQ 5 N е чудесно оценен от медиите като „ революционен “, „ изменящ играта “ и „ пример “ за високопроизводителни електрически автомобили. IONIQ 5 N също завоюва премията за автомобил на годината за 2023 година на Top Gear и сложи най-бързото време за обиколка на електрически SUV на Nürburgring Nordschleife от немската „ Sport Auto “.

„ IONIQ 5 N съставлява преломен миг за Hyundai N и нашата тактика за електрификация. Комбинирайки нашата платформа E-GMP с експертизата на N в моторните спортове, ние създадохме реформаторски високопроизводителен EV, който слага нов стандарти в промишлеността, ” сподели Тил Вартенберг, вицепрезидент и началник на N Brand & Motorsport в Hyundai Motor Company. „ С IONIQ 5 N ние освен предефинираме какво е мощен автомобил, само че и оформяме бъдещето на заниманието от електрическото шофиране. “

IONIQ 5 N към този момент може да бъде поръчан и забелязан в дилърствата на Индустриал Комерс – формалният дистрибутор на Hyundai в България.

*Източник: hyundai.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР