• ID. Software 3.0 с най-новите системи за асистенция на водача,

...
•	ID. Software 3.0 с най-новите системи за асистенция на водача,
Коментари Харесай

Облачно базиран и с групов интелект: ново поколение софтуер 3.0 с допълнителни иновации за ID. семейството

• ID. Software 3.0 с най-новите системи за асистенция на лидера, по-голям потенциал за зареждане и гласов надзор на първокласно равнище
• Новият “Travel Assist с колективен разсъдък ”* разрешава асистирана промяна на лентата
• Ново във Volkswagen: с “Park Assist Plus с функционалност памет ”** автомобилът може да научи съответни маневри при паркиране и да ги повтаря независимо
• Зареждане с непрекъснат ток с най-много до 135 кВт*** и образован e-route планер
• Вече доставените коли ще получат актуализация на софтуера в близко бъдеще

Ново равнище на шофиране: със софтуерно потомство 3.0 Volkswagen прибавя голям брой нови функционалности към напълно електрическите ID. модели, като усъвършенства потребителското прекарване и усъвършенства потенциала на зареждане. Използвайки групови данни и най-новото потомство системи за асистенция на лидера, Volkswagen прави идната стъпка към самостоятелното шофиране. Като част от тактиката ACCELERATE, Volkswagen напредва с трансформацията си в софтуерно насочен снабдител на подвижност – и се трансформира в специалист в софтуерната интеграция и актуализациите по въздуха. ID. фамилията е пионер в тази посока. Купувачите на нови коли незабавно ще могат да се възползват от новия програмен продукт. За притежателите на коли, които към този момент са доставени, Volkswagen възнамерява да даде доста от оптимизациите на ID. Software 3.0 гратис посредством актуализация по въздуха от второто тримесечие.

„ Новият ID. Software 3.0 е ъпгрейд за цялото ни ID. семейство. Ние извеждаме продуктите си на ново равнище на функционалност, тъй като работим по-бързо, по-свързани сме и сме по-ориентирани към клиентите “, споделя Томас Улбрих, член на управителния съвет на марката Volkswagen, виновен за техническото развиване. „ Отново удостоверяваме желанието си да предлагаме висококачествени технологии и нововъведения във всички класове. “

Интелигентни системи за асистенция на лидера, в това число “Travel Assist групови данни ”*. Опционалният „ Travel Assist с групови данни ”* автоматизирано поддържа автомобила в центъра на лентата на придвижване. Той се приспособява към стила на шофиране на потребителя и може също да обезпечи придвижване по-наляво или вдясно от лентата, вместо тъкмо в средата. Също по този начин системата може да поддържа отдалеченост от автомобила начело и да поддържа авансово заложеното ограничаване на скоростта. Системата има предпазен круиз надзор и помощ при завиване. Скоростта на автомобила може да се приспособява към локалните законови ограничавания на скоростта и изискванията по пътищата (завои, кръгови кръстовища и др.).

Ново при Volkswagen: С два радара откъм гърба и употребявайки ултразвук, „ Travel Assist с групови данни “* може да следи околния трафик и при скорост от 90 км/ч или повече на автомагистралата също интензивно поддържа промяната на лентата по избор. Когато е задействана, промяната на лентата може да бъде инициирана и осъществена посредством индикация. Предпоставка за това е датчиците да не са разкрили никакви предмети в покрайнината и капацитивният волан да може да усети ръцете на лидера. След това автомобилът ще се насочи в мечтаната лента. Водачът може да се намеси когато и да е и да поеме контрола върху маневрата.

Ако са налични анонимни групови данни от други Volkswagen коли, новият „ Travel Assist ”* може също да обезпечи поддръжка по пътища, където има единствено една маркирана лента. Автомобилът просто се подравнява със засечената граница на лентата, с цел да остане в нея, да вземем за пример по селски пътища без централна маркировка. Груповите данни в допълнение усилват смисъла от наличността на функционалността на „ Travel Assist “, като усъвършенстват комфорта и подкрепят клиентите.

“Park Assist Plus ”**. Интелигентният помощник “Park Assist Plus ”** може да търси място за паркиране, откакто е задействан в менюто за паркиране (до скорост от 40 км/ч за подобаващи успоредни паркоместа и до 20 км/ч за паркинг места ) и след осъществена подобаващата маневра за паркиране. Ако желаете, асистентът може да паркира самостоятелно благодарение на датчиците, които наблюдават за покрайнината и да поеме цялостен надзор над автомобила, в това число ръководство, ускоряване, прекъсване и промяна на предавките. За това лидерът стопира на определеното място за паркиране, натиска спирачката и задейства процеса на паркиране посредством бутона за пускане в менюто за паркиране. “Park Assist Plus ”** може също да помогне при маневри за паркиране, които към този момент са почнали, като приключи процеса. Системата може също да изтегли автомобила и да излезе от успоредни паркоместа.

“Park Assist Plus с функционалност памет ”**. Друга комфортна нова функционалност за ID. моделите е опцията “Park Assist Plus с функционалност памет ”**. Използвайки тази новаторска система за подкрепяне на лидера, автомобилът може да бъде подготвен на до пет разнообразни маневри при паркиране. Функцията памет запомня маневри за паркиране при скорости под 40 км/ч с разстояние на пътешестване до 50 метра. Например за паркиране под заслон или в гараж. Шофьорът просто би трябвало да паркира един път и да бъде непокътната маневрата за паркиране. След това автомобилът самостоятелно може да повтори научената маневра за паркиране. Шофьорът просто би трябвало да съблюдава процеса.

Нови екрани. ID. Software 3.0 също носи доста нововъведения в екраните и инфоазвлекателната система. Опционалният хед-ъп екран с добавена действителност, който прожектира значима информация напряко в зрителното поле на предното стъкло, към този момент е уголемен, с цел да включва спомагателни екрани в зоната на дългите дистанции: с изключение на проявлението на опционалния „ Travel Assist “1 подпомагащ промяна на лентата, той също по този начин демонстрира нови знаци като кръгови придвижвания и информация за дистанцията до дестинацията. Стрелките за завой в този момент наподобяват доста по-интегрирани. В ID.кокпита, в допълнение към оставащото разстояние до дестинацията, положението на заряд (SOC) също се демонстрира като %, до иконата на батерията. „ Ние държим непосредствен контакт с нашите клиенти посредством ID. Drivers Club – да вземем за пример, доста от тях желаеха информацията за батерията да се демонстрира в проценти, тъй че успяхме това да се случи “, споделя Силке Багшик, CMO на ID. Дигитални планове и началник на отдел продажби и маркетинг за серията e-Mobility.

Актуализираният програмен продукт усъвършенства и опционалната навигация. Сега той локализира автомобила тъкмо в лентата в границите на систематичните граници, което му разрешава да предложи своевременна промяна на лентите на автомагистрали и изходи на автомагистрали. Съответната индикация за рекомендация за промяна на лентата също се появява в ID. Light – светлинната лента под предното стъкло. Добавени са нови функционалности и към този момент се демонстрират и предизвестия за заплаха. Тази услуга е основана на технологията Car2X на Volkswagen: колите се свързват непосредствено и локално между тях посредством радиостандарта WLANp. Това им разрешава да се уведомяват взаимно за сериозни пътни обстановки, вариращи от развалени транспортни средства до коли за спешна помощ, в действително време.

Оптимизиран гласов надзор. Гласовото ръководство употребява новаторска технология и извежда представянето на услугата до премиум равнище. То разпознава гласовите команди доста по-бързо и по-прецизно, увеличавайки както удобството за потребление, по този начин и комфорта при шофиране. Гласът на естествения му език прави колата образован сътрудник за диалог. Клиентът започва гласовото ръководство или като допре кормилото, или като каже „ Hello ID. “. Системата дава отговор в границите на няколко секунди. В допълнение, усъвършенстваното качество на различаване на гласовия надзор към този момент е към 95 %. Със своите цифрови микрофони системата също разпознава дали приказва водачът или пасажерът начело и следва съответните указания, да вземем за пример, когато става въпрос за двузонов климатик.

Гласовото ръководство схваща общи изречения и разговорни въпроси и изрази („ Къде е най-близкият японски ресторант в Берлин? “ или „ Много ми е топло “), задава въпроси, където е належащо, и ви разрешава да прекъсвате. Системата реагира по два метода – онлайн от облака и офлайн от информацията, съхранявана в автомобила. Онлайн процесът обезпечава изключително висока степен на различаване и качество на резултатите, даже при търсене на специфични дестинации. Гласовото ръководство е налично във всички ID. модели на немския пазар, при изискване че е задействана услугата We Connect Plus.

Зареждане на батерията 77 кВтч с най-много до 135 кВт***. ID. Software 3.0 също има огромни преимущества, когато става въпрос за зареждане. Моделите с батерия от 77 кВтч към този момент могат да зареждат най-много с 135 кВт*** вместо с 125 кВт при задоволително мощна DC зарядна станция. Подобренията в ръководството на топлината на батерията вършат шофирането още по-ефективно и могат да усилят пробега, изключително в студено време. Клиентите, които желаят да пестят батерията си, могат да задействат новия режим за грижа за батерията. Той лимитира равнището на зареждане до 80 %.

Интелигентен е-планер. Менюто за зареждане, което в този момент се появява на първия екран на огромния сензорен екран на ID. моделите е структурирано по по-информативен и явен метод. За дълги дистанции онлайн калкулаторът на маршрута в навигационната система основава образован маршрут с няколко спирки, който ви води до вашата дестинация допустимо най-бързо. Той взема поради данните за трафика и маршрута, както и стремежи SOC при идване в крайната дестинация и междинната дестинация. Спирането на зареждането се прави оценка динамично и се основава на мощността на зарядните станции. В резултат на това планирането на маршрута може да предложи два къси цикъла на зареждане с висока мощ вместо един дълъг цикъл с ниска мощ.

Дигиталното потребителско прекарване се трансформира в съществена подготвеност на Volkswagen. С повишаването на дигитализацията на автомобила се появяват нови интерфейси за интеракция с клиентите както вътре, по този начин и отвън автомобила. Със своята тактика ACCELERATE Volkswagen приведе доста процеси още по-тясно с потребностите на клиентите – от ранната фаза на създаване на колите до набора от цифрови услуги и визити в сервиза. Нуждите и противоположната връзка на клиентите би трябвало да бъдат включени още по-силно във всички стадии от развиването на колите и услугите през целия витален цикъл. Това трансформира консолидираното на програмен продукт в автомобила и цифровото потребителско прекарване в съществени пълномощия на Volkswagen.

Със своята тактика ACCELERATE Volkswagen се приспособява към радикалните промени в автомобилната промишленост рано и поредно. До 2026 година марката ще влага към 18 милиарда евро в бъдещите въпроси на електрическата подвижност, хибридизация и цифровизация. Като част от световната си електрическа атака, Volkswagen ще усили каузи на напълно електрическите коли в продажбите в Европа до над 70 %. В Съединени американски щати и Китай компанията се насочва към дял на електрическите автомобили от над 50 % през същия интервал. За тази цел Volkswagen ще разпространява най-малко един нов модел BEV всяка година. Целта е да се електрифицира изцяло гамата от модели. Volkswagen се стреми да бъде безпристрастен във връзка с климата най-късно до 2050 година Компанията форсира и другите съществени въпроси на бъдещето: консолидираното на програмен продукт в автомобила и цифровото потребителско прекарване се трансформират в съществени пълномощия. Volkswagen употребява основани на данни бизнес модели, с цел да получи достъп до нови групи клиенти и да употребява нови източници на доходи. Volkswagen ще направи самостоятелното шофиране налично за доста хора до 2030 година По този метод Volkswagen ускорява позиционирането си като най-желаната марка за устойчива подвижност.

* Функцията за асистенция на шофирането може да се употребява единствено в границите на системата. Водачът би трябвало да бъде квалифициран да анулира системата за подкрепяне когато и да е и не е освободен от отговорността да ръководи автомобила деликатно. Системата може да бъде деактивирана когато и да е. Системата може да се употребява до оптималната скорост на автомобила. Само в композиция с навигационна система. Само по отношение на деен лиценз We Connect. Онлайн съставените елементи на „ Travel Assist с групови данни “ могат да се употребяват единствено там, където има покритие на мобилната телефонна мрежа и с нужните настройки за дискретност. Онлайн съставният елемент може да бъде деактивиран когато и да е в We Connect ID. Приложение когато и да е. Онлайн съставният елемент на “Travel Assist ” е разполагаем в следните страни: Австрия, Белгия, България, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Швейцария, Обединеното кралство и Северна Ирландия. За да активирате онлайн функционалностите, ви е нужен потребителски акаунт на Volkswagen ID и би трябвало да влезете в We Connect с потребителско име и ключова дума. Освен това, обособен контракт за We Connect би трябвало да бъде подписан онлайн с Volkswagen AG. След доставката на автомобила имате 90 дни, с цел да активирате онлайн функционалността Travel Assist с групови данни. В края на този интервал стартира първичният интервал на потребление на онлайн съставния елемент на „ Travel Assist с групови данни ” от 3 години (безплатно). Използването на онлайн съставния елемент на “Travel Assist с групови данни ” е задействано посредством интегрирана интернет връзка. Свързаните разноски за данни, направени в Европа, се покриват от Volkswagen AG в границите на покритието на мрежата. Допълнителни разноски (напр. такси за роуминг) могат да зародят вследствие на продан на данни през Интернет, според от съответната ви цена за мобилен телефон и по-специално при потребление на системата в чужбина. За даване на услугата е належащо да се дават избрани персонални данни като местонахождение и IP адрес на транспортното средство. За повече информация по отношение на обработката на данни вижте политиката за дискретност „ Помощ при пътешестване с групови данни “. Наличността на характерните услуги, разказани в пакетите, може да варира според от вашата страна. Услугите са налични за контрактувания интервал на контракта и могат да бъдат предмет на смяна на наличието или преустановяване по време на договорния интервал. Допълнителна информация можете да намерите на connect.volkswagen-we.com и от вашия дилър на Volkswagen. За информация по отношение на изискванията на цените за мобилни телефони, апелирам, свържете се с вашия снабдител на мобилни усуги.
**В рамките на рестриктивните мерки на системата. Водачът би трябвало да е квалифициран да анулира системата за асистенция когато и да е и не е освободен от отговорността да ръководи автомобила деликатно.

***Зареждане с оптималната мощ на зареждане от 135 кВт DC за разновидностите на батерията Pro и Pro Performance, както и при температура на околната среда и батерията от прибл. 23 °C и начален SOC от прибл. 5 процента; например на станция IONITY.

*Източник: www.volkswagen.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР