• Honda представя десет от най-добрите в Европа къстъм“ разработки на

...
•	Honda представя десет от най-добрите в Европа къстъм“ разработки на
Коментари Харесай

Honda се завръща към Wheels and Waves с десет от най-добрите в Европа „къстъм“ разработки на Rebel

• Honda показва 10 от най-хубавите в Европа „ къстъм “ разработки на CMX500 и CMX1100
• Включени са планове от Испания, Португалия, Италия, Франция и Англия
• Сайтът www.hondacustoms.com дава опция посетителите да гласоподават за своите любимци и да изтеглят изцяло гратис тапети за своите компютри и телефони
• Сайтът е разполагаем на шест европейски езика
• Най-популярната от всички версии на Rebel ще бъде оповестена през август

Това лято Honda чества завръщането на фестивала Wheels and Waves в Биариц, Франция, като показва 10 от най-хубавите в Европа „ къстъм “ разработки на тематика Rebel, измежду които оферти от Испания, Португалия, Италия, Франция и Обединено кралство.

Онези от вас, които нямат опция да посетят събитието онлайн, ще могат да видят специфичните осъществявания на мотоциклетите на уеб страницата www.hondacustoms.com, разполагаем на шест европейски езика - британски, френски, немски, италиански, испански и португалски. Веднъж, откакто консуматор гласоподава за всяка от машините, той ще може да изтегли лолпейпър на своя любимец, както и да показа избора си в обществените медии. Победителят измежду „ къстъм “ машините ще бъде разгласен в края на август след привършване на гласуването.

Описваме по-долу мотоциклетите участници и техните създадели.
Motoveiga
Създател: Motoveiga, Брага, Португалия
Португалският дилър Motoveiga се въодушеви от испанска рицарска ризница и флорентински лилии от ХVI век, с цел да трансформира своя CMX500 Rebel в преносимо произведение на изкуството. Ръчно боядисаният контейнер е допълнен от също толкоз грижливо модифицирани рамка на предния фар и похлупак на съединителя. Заглушител Vance and Hines и кожена седалка прибавят финалните линии към новия образ на машината.
Lucy
Създател: Honda Garonda, Португалия
Lucy отразява португалското слънце и е творението на дилъра Honda Garonda. Уникалната по рода си цветова скица в златно и бяло е допълнена от ръчно направеното лого на Rebel върху резервора и е съчетана с гуми с бели стени и златни джанти. Вдъхновен от CB175 от края на шейсетте и началото на седемдесетте години на предишния век, мотоциклетът Lucy е с променено задно окачване, нови радиаторни решетки и заглушител Vance and Hines.
5Four Honda Rebel Street
Създател: Guy Willison, 5four Motorcycles, Обединено кралство
След като към този момент сътвори „ къстъм “ разновидности на CB1100RS и CB1000R, английският производител на мотоциклети Guy Willison продължава своето странствуване с Honda и с машината 5Four Honda Rebel Street. Вдъхновена от градските олекотени улични пистарки, тази версия на CMX500 „ носи одежди “ в цвят на напукана слонова кост и в яркочервено от доставчика Pro Kustom. Откриваме ръчно направени елементи на всички места в машината, в това число и ръкохватките от здрава бразилска дървесина, съзтезателната „ опашка “ и стоманената рамка за номера начело. Обликът е допълнен от неповторим титанов шумозаглушител Racefit Urban Growler.
Mannboard
Създател: MAAN, Motocicli Audaci, Сардиния
Motocicli Audaci, сардинският основател на поръчкови мотоциклети, почерпи ентусиазъм от пясъчните надпревари през 30-те години на предишния век. Основните доработки са изцяло промененото предно окачване, 19-инчовите джанти със спици и стоманената ауспухова система, увенчана със заглушител SC-Project. Зашеметяващи са декорациите на резервоара и поръчковата опашка, изпълнени в златисто и алено. Всичко това е допълнено от щрангове на ръкохватките на кормилото, както и от нова кожена седалка.
Akaimoto
Създател: Akaimoto, Барселона, Испания
Не е чудно, че тези основатели на „ къстъм “ модели на Honda са сътворили сполучливи тълкования на CB1000R и CB650R, в този момент дилърът от Барселона издига чувството за CMX1100 Rebel на напълно ново равнище. Вдъхновението идва от спортните ретробайкове на от гамата Neo Sports Café на Honda. Мотоциклетът е с поръчкова рамка, допълнена от по-високо ситуиран контейнер и специфична цветова скица от дизайнера Chopinart. Щипки Kalex на ръкохватките и специфичен разкъсан заглушител са финалните линии от образа на машината.
Mikuniguro
Създател: Ikono Motorbike, Мадрид, Испания
Проектиран и основан в партньорство със студията Nomade Cycle и Dave Design, Mikuniguro е наименуван на коня на непобедимия военачалник и самурай Хонда Тадакацу, който съгласно легендите в никакъв случай не е раняван в борба. Вдъхновен от Honda D-Type, от стила стила brat (японски, много подобен с този на „ кафе рейсърите “, само че с по-скъсено „ тяло “ и с плоска седалка) и наклонност на японските „ бобъри “, този CMX500 е със специфична цветова скица от Dave Designs, компания, известна с това, че декорира шлемовете на водачите от HRC – Маркес и Еспаргаро. Останалите детайлности за машината са заглушител от Vance and Hines, модифицирани предно и задно окачване, щрангове на кормилото, опашка, декорирана с micro LED светлини и маншони на вилките.

Mallorca Moto
Създател: Mallorca Moto, Майорка, Испания
Няма по какъв начин да объркате тази разработка на Mallorca Motos - цвят зелен металик, комбиниран с акценти в черен мат и бяло, подчертаващи ъглите и характерните извивки на мотоциклета, в това число и слюдата, предния калник, резервоара и ауспуха. Вдъхновената от стила нео ретро машина е с кръгли огледала, модифициран заглушител от CB300R, маншони на вилката, опашни светлини под седалката, ромбоиден украсителен тегел на седалката и спортна, изнесена напред позиция на ездача.

The Sport
Създател: FCR Original, Шовини, Франция
Майсторите от FCR Original желаеха да подчертаят по едно и също време практичната и игрива страна на Rebel, само че в действителност го направиха по-спортен, мускулест и нападателен. Промяната в задната вилка разреши вкарването на чифт черни задни амортисьори Öhlins, както и 17-инчова задна джанта от CB500F и гума Dunlop D212 190/55-ZR17. Предните калници са намалени с 25 мм, уголемени са ръкохватките, направени са и други промени. Резервоарът е от полиестер-въглерод с алуминиев пълнител, светлините са LED, а седалката е облицована с алкантара. Ауспухът е железен от FCR Original.
The Bobber
Създател: FCR Original, Шовини, Франция
Тази интерпретация се придържа към стилистиката на „ бобърите “. Вилката и окачването са непокътнати, само че са намалени с 25 мм начело, до момента в който поръчковите черни джанти са „ обути “ в дебели гуми Bridgestone. Ръкохватките са алуминиеви, седалката – с перфорирана кожа, а семплият челен алуминиев калник е с покритие Mirrachrome. И тук като при гореспоменатата машина The Sport французите са добавили контейнер от полиестер-въглерод с алуминиев пълнител, само че със синьо покритие Mirrachrome. Ауспухът FCR Original с керамично покритие акцентира хубостта на този машинален звяр.
Honda CMX Rebel Waves
Създател: FCR Original, Шовини, Франция
Третият член на семейството на FCR е с модифицирани истински линии на CMX500, което му придава безспорна нова еднаквост. Вдъхновението идва от фестивала Wheels and Waves и калифорнийския дух, моторът въпреки всичко е недокоснат, само че са направени промени в задното окачване, щангите, ръкохватките, знаците, предния калник, ауспуха, резервоара и багажника. Машината е боядисана в синьо и бяло с претекстове на вълна върху резервоара.

*Източник: www.honda.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР