• Honda отбелязва 50-годишнината на хечбека Civic • Моделът ще е хибрид

...
•	Honda отбелязва 50-годишнината на хечбека Civic •	Моделът ще е хибрид
Коментари Харесай

50 години Honda Civic

• Honda отбелязва 50-годишнината на хечбека Civic
• Моделът ще е хибрид
• Система Honda e:HEV с нов 2,0-литров бензинов мотор с непосредствено впръскване по цикъла на Аткинсън, 2 електромотора и нов модул за ръководство на мощността (Power Control Unit)
• 135 кВт макс. мощ и 315 Нм макс. въртящ миг
• По-малко от 110 г/км излъчвания от CO2 по тестовия цикъл на WLTP
• Богат пакет от технологии за сигурност още от общоприетото равнище на обзавеждане
• На Европейските пазари от есента на 2022 година

Honda показа единадесето потомство на емблематичния си световен модел Civic e:HEV с 50-годишна история. Новата генерация ще бъде задвижвана от потвърдилата се към този момент хибридна технология e:HEV.

Вълнуващ дизайн
Напълно новият Civic се отличава с по едно и също време състезателен и грациозен контур, намалена с 25 мм по отношение на предходното потомство линия на капака и увеличена повърхност на стъклата.

А-колоните му са изнесени по-назад спрямо тези на остарелия модел, а най-високата точка на линията на покрива се намира много по-напред. Самият покрив се спуска с лек надолнище към вратата на багажника и по този начин моделът придобива лъчение на породист фастбек.

Гумите му наподобяват по-големи на фона на по-изгладената профилна линия, комбинирана с по-широка диря и по-тесни калници. Всичко това способства за още по-спортния образ на Civic. Въпреки новия дизайнерски метод прословутите деловитост и мисъл за индивида остават основни за модела. Примерно страничните огледала в този момент са инсталирани непосредствено към предните порти, което понижава на мъртвата зона на видимостта.

Колесната база е удължена с 35 мм и това е разрешило на дизайнерите да основат повече вътрешно пространство и да подобрят динамичността и стабилността. Напълно новата врата на багажника е по-лека по отношение на тази на предходното потомство с 20%, тъй като е направена от смола и по нови технологии. Сега тя е по-лесна за отваряне и затваряне.

Хоризонталната линия на таблото акцентира широчината на купето и в композиция с по-голямото зрително поле основава чувството за повече пространство. Интериорът се отличава с нови висококачествени материи, измежду които и металната решетка вид „ пчелна пита “ за отворите на вентилационната система, опасващи цялото табло. Ниво на съоръжение Advance е с 10,2-инчов пъстър информативен LCD екран за водача с висока разграничителна дарба.

Новият Civic предлага интуитивно инфоразвлекателно съоръжение. Централният 9-инчов сензорен екран е изнесен нагоре, с цел да се сведе до най-малко разсейването на погледа. Гарантирана е безжична връзка с Apple CarPlay и Android Auto.

Нивата на съоръжение Elegance и Sport са с музикална система с 8 високоговорителя, до момента в който при Advance броят им е 12 и тя е от първокласната марка BOSE.

Високотехнологично e:HEV задвижване
Стандартно моделът се предлага с потвърдената хибридна технология Honda e:HEV и в Civic тя продължава своето развиване под формата на нова литиево-йонна батерия със 72 кафези и два компактни, само че мощни електромотора, съчетани с нов 2,0-литров мотор по цикъл на Аткинсън и с непосредствено напръскване. Комбинираната мощ доближава до 135 кВт, а максимумът на въртящия миг е 315 Нм. Силовият елемент с вътрешно горене е по този начин организиран, че да се реализира усъвършенствана с 41% топлинна успеваемост, което е най-високият резултат за лек пътен автомобил в промишленост.

Двата мощни електрически мотора работят дружно, с цел да обезпечат главната задвижваща мощ на Civic. Двигателят е ръководен от нов, стилен блок за ръководство на мощността, ситуиран под предния похлупак дружно с останалата част от задвижващите елементи. Под задните седалки е инсталирана най-новата версия на интелигентния захранващ блок. Макар и по-малък и по-лек, той е с нараснала енергийна компактност. Тази система обезпечава чувство за мигновен въртящ миг и мощно ускоряване, като в същото време предлага изключителна енергийна успеваемост.

Агрегатът е в положение да превключва безпроблемно сред електрическо задвижване, хибридно и такова с мотор с вътрешно горене, без да се намесва лидерът. Шофьорът има опция да избира сред четири режима на ръководство – Eco, Normal, Sport и нов, индивидуализиран, който е с персонализирани по отношение на желанията на лидера настройки.

Централно място в системата e:HEV заема трансмисията с закрепена предавателна кутия, проектирана да сведе до най-малко механичното търкане. Напълно новият Civic реализира излъчвания на CO2 под 110 г/км, което е по-малко от 5 л/100 км по WLTP.

11-то потомство на Civic разполага с 35 мм по-дълго междуосие и по-широка задна диря по отношение на предшественика си, с цел да спомогне за постигането на по-добро показване на права и в завой. Новите сферични шарнири с ниско търкане и модифицираният челен амортисьор усъвършенстват чувството за динамичност. Единадесетата генерация на модела е първият Civic с новопроектирана конструкция за стабилизиращи тялото предни седалки. Така е обезпечен по-голям комфорт за пасажерите.

Honda Sensing
Напълно новият Civic е оборудван и с обогатения пакет SENSING на Honda с усъвършенствани функционалности за сигурност и помощни средства за лидера. Нова 100-градусова предна широкообхватна камера и усъвършенствана технология за различаване оказват помощ на Civic да разпознава пешеходци, пътни линии, маркировка, други транспортни средства, в това число мотоциклети и велосипедисти.

За първи път Civic е оборудван със сонарни датчици – четири начело и четири откъм гърба. Освен усъвършенстваната спирачна система за попречване на ПТП, асистента за съблюдаване на пътната лента и технологията i-ACC, нови допълнения към дейната сигурност на Civic са системата за автоматизирано прекъсване при ниска скорост, информацията за мъртвата зона, следенето на страничния трафик и асистентът за тапи.

Към обновената технология за дейна сигурност са включени нови структурни съставни елементи. Това са спомагателни греди на вратите, които пазят пасажерите в купето при непряк сблъсък; защитни енергоабсорбиращи пластини на предната ризница и други Автомобилът е с общо 11 въздушни възглавници, в това число странични за задните седалки; въздушни възглавници за коленете за предните места; както и предна централна въздушна възглавница за шофьорската седалка за попречване на конфликт сред лидера и пасажера до него при непряк удар.

Комбинирайки изтънчен, изчистен външен дизайн, първокачествен интериор с доста пространство, усъвършенствани технологии за сигурност и улеснение с изгодност и отлична продуктивност, изцяло новият Civic e:HEV е най-динамичният, най-ефективният и най-безопасният Civic до момента.

Повече от 27,5 милиона бройки от модела са продадени в 170 страни от началото на производството му през 1972 година до през днешния ден. Европейските продажби на новото му потомство стартират от тази есен.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР