• Honda обяви следващите етапи от стратегията си Electric Vision • Световна премиера

...
•	Honda обяви следващите етапи от
стратегията си Electric Vision •	Световна премиера
Коментари Харесай

Автомобилен салон Франкфурт 2019: Световна премиера за серийния Honda e

• Honda разгласи идващите стадии от стратегията си Electric Vision
• Световна премиера за серийния Honda e
• Следващото потомство на Jazz единствено с хибридно задвижване в Европа
• Допълнителна информация за енергийните технологии на Honda
• Системата Honda Power Manager в действителни условия от 2020

Honda разкри редица новости относно електрическото си бъдеще по време на пресконференцията на Автомобилен салон Франкфурт 2019. На първо място стратегическия проект, наименуван Electric Vision, предвижда 100% от европейските продажби на марката да бъдат на електрически автомобили от 2025 година Първата крачка от програмата е към този момент факт в лицето на CR-V Hybrid, последван от показания през март на тазгодишния салон в Женева e Prototype. На изложението във Франкфурт за първи път Honda разбули и серийната версия на електрическия си модел.

„ Днес, със международната премиера на Honda e ние вършим идната крачка напред по изпълнението на стратегическия план Electric Vision “, съобщи Кацуши Инуе, главен оперативен шеф и президент на Honda Motor Europe. „ Уникален електрически автомобил с ненадмината динамичност и свързаност от ново потомство, какъвто само Honda може да създаде, акцентира той.

Подробности за идващото потомство на Jazz на собствен ред разкри Том Гарднър, вицепрезидент на Honda Motor Europe: „ През 2020 Honda ще показа Jazz от нова генерация и днес можем да потвърдим, че този модел ще бъде лансиран в Европа единствено с хибридно задвижване “.

Електрическата тактика на Honda не приключва единствено с колите. Още на изложението в Женева японският производител удостовери желанието си да навлезе в енергетиката с цялостна гама от решения за зареждане и ръководство на електроенергията. На салона във Франкфурт марката демонстрира технологии, които биха помогнали за зареждане на автомобила с електричество в закрит гараж или на улицата.

Honda Power Charger

Тази технология е подобаваща за обслужване на електрически автомобили на закрити паркинги. Системата се състои от зарядно, което може да бъде инсталирано на стената, или на стойка, и е с оптимален капацитет от 7,4 кВт (eднофазно захранване) или 22 кВт (трифазно захранване). Уредът ще позволи на притежателите на Honda e да заредят автомобила си на 100% за 4,1 часа при 32-амперово зареждане, значително по-бързо в сравнение с това би станало през стандартен контакт.

Зарядно и за градска среда

Липсата на инфраструктура е една от големите спънки за водачите на електромобили в градска среда. Honda си партнира със експертите от Ubitricity. Повечето точки за зареждане от този тип се намират в обитаеми жилищни зони, където автомобилът остава паркиран цяла нощ и надлежно се зарежда през това време.

Прототипът Honda Power Manager

Прототипът Honda Power Manager е двупосочна система, която свързва електрическия автомобил с „ интелигентна “ електрическа мрежа. Това позволява интелигентно и балансирано събиране и систематизиране на електричеството сред автомобила и мрежата и потреблението на възобновяеми източници на сила.
Така при нужда от допълнително електричество в дома ви, автомобилът сам по себе си може да се трансформира в източник на скъпата сила. Когато зарядът му спадне, той още веднъж може да черпи енергия от мрежата.
Тази двупосочна система е разработена съвместно от Honda и EVTEC. Системата Honda Power Manager ще бъде тествана в действителни градски условия още от 2020 година от общините в Лондон, и пробните EVTEC устройства ще послужат за зареждане на коли и здания.

Новите услуги на Honda от 2020 година във Великобритания и Германия

Honda удостовери на ревюто във Франкфурт, че още от 2020 година ще въведе новите си енергийни услуги на пазара, за да улесни бъдещите притежатели на Honda e. Първоначално това ще се случи във Великобритания и Германия, а по-късно и в други европейски страни.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР