• Ford продължава ускорената си трансформация към електрификация като прехвърля на

...
•	Ford продължава ускорената си трансформация към електрификация като прехвърля на
Коментари Харесай

ЕЛЕКТРИЧЕСКО БЪДЕЩЕ ЗА ЗАВОДА НА FORD В КРАЙОВА С ПРИДОБИВАНЕТО МУ ОТ FORD OTOSAN

• Ford продължава ускорената си промяна към електрификация като трансферира на Ford Otosan собствеността си върху завода в Крайова.
• Ford Otosan възнамерява да влага 490 млн. евро в завода през идващите три години, с цел да разшири производството и да го трансформира в основен за електрификацията на Ford в Европа.
• Следващото потомство Transit Courier ще се създава в Крайова през 2023 година, последван от напълно електрически версии на модела през 2024 година
• Ford Otosan ще продължи да създава Ford Puma, а през 2024 година - новата напълно електрическа Puma.

Ford публично трансферира собствеността на румънския си цех в Крайова на Ford Otosan, с цел да форсира трансформацията към напълно електрическо бъдеще в Европа. След регулаторно утвърждение, съглашението сред Ford Europe и Ford Otosan към този момент е финализирано.

Съчетавайки индустриалната мощност на завода в Крайова с богатия опит на Ford Otosan в проектирането, инженеринга и производството на търговски коли, заводът ще има основна роля в проектите на Ford за растеж и електрификация на лекотоварните коли в Европа.

„ Ford употребява стратегическите партньорства за по-ефективно потребление на ресурсите, като споделя вложения и усилва капацитета от експертни знания. По този метод компанията усилва потенциала си за произвеждане на електрически лекотоварни коли в Европа “, сподели Стюарт Роули, ръководител на Ford Европа.

Ford Otosan възнамерява да влага 490 млн. евро в завода през идващите три години, с цел да разшири производството и да трансформира завода в основен фактор за Ford по пътя към електрификация в Европа.

Следващото потомство на ван и комби Transit Courier, проектирано и създадено от Ford Otosan, ще се създава в Крайова с предстоящ старт на продажбите през 2023 година, а електрическите версии на модела ще влязат в произвеждане през 2024 година

Ford Otosan ще продължи да създава в завода си в Крайова най-продавания европейски пътнически автомобил на Ford, Puma, и ще започва производството на новия напълно електрически Ford Puma през 2024 година

"С придобиването на завода в Крайова Ford Otosan уголемява индустриалния си опит и благоприятни условия в интернационален проект ", сподели Гювен Озюрт, общоприет управител на Ford Otosan. "Висококвалифицираните чиновници на Крайова и тяхната изключителна работа в производството на някои от най-ценените артикули на Ford ще надградят историята на триумфа на Ford Otosan. Крайова ще се възползва от насъбраните умения и споделени познания на Ford Otosan в проектирането, инженеринга и построяването на лекотоварни коли, както и в електрификацията на Ford. "

Ford също по този начин преустройва индустриалните линии на завода си в Кьолн, Германия, с цел да създава електрически пътнически коли от 2023 година, като цената на плана е 2 милиарда $.

Само преди няколко дни Ford удостовери, че е избрал завода си във Валенсия, Испания, за желано място за сглобяване на коли, основани на последващо потомство архитектура за електрически коли. След утвърждение, заводът във Валенсия ще може да създава революционни електрически и свързани коли от края на това десетилетие.

До 2026 година Ford в Европа възнамерява продажби на 600 000 електрическия автомобил годишно, подкрепяйки световната си цел за годишно произвеждане от над 2 милиона електрическия автомобил до 2026 година

Ford публично пое завода в Крайова преди 14 години, инвестирайки 2 милиарда $ и трансформирайки го в най-модерна индустриална база на компанията.

Споразумението ще ускори позицията на Ford Otosan като най-големия производител на лекотоварни коли в Европа и ще разшири активността на компанията в интернационален проект, с цел да сътвори устойчива стойност за своите акционери. С прибавянето на завода в Крайова общият годишен индустриален потенциал на Ford Otosan ще надвиши 900 000 автомобила.

Ford Otosan е взаимното дружество на Ford, в което Ford и Koç Holding са мажоритарни акционери и е едно от най-дългогодишните и сполучливи взаимни предприятия в международната автомобилна промишленост.

По време на формалното събитие, което се организира през днешния ден в Крайова и на което участваха министър-председателят на Румъния и представители на Ford Otosan, Роули съобщи: "Заводът в Крайова има сериозен опит в обезпечаването на конкурентоспособност и еластичност от международно равнище, за което свидетелства триумфът в Европа на Ford EcoSport, Puma и 1,0-литровия EcoBoost мотор. “
"Тази самодейност ще подкрепи тактиката на Ford да продължи да построява преуспяващ бизнес в Европа и да реализира нулеви излъчвания при всички продажби на коли и въглеродна индиферентност в европейския си отпечатък от индустриални мощности, логистика и снабдители до 2035 година "

*Източник: www.ford.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР