• Участие в американския Startup Jetti Resources • Ефективен и ресурсоспестяващ

...
• Участие в американския Startup Jetti Resources
• Ефективен и ресурсоспестяващ
Коментари Харесай

BMW Group инвестира в модерен метод за добив на мед

• Участие в американския Startup Jetti Resources
• Ефективен и ресурсоспестяващ рандеман на първични материали
• Спестяване на 40% CO2 и 50% по-нисък разход на вода посредством прилагане на боклуци от мините

За да насърчи виновният и ефикасен от позиция на ресурсите рандеман на мед, посредством своя фонд за рисков капитал BMW i Ventures BMW Group влага в новаторската американска компания Jetti Resources, основана в Колорадо. Компанията, учредена през 2014 година, е създала реформаторски развой за ресурсоспестяващ рандеман на мед, който употребява неизползвани до момента боклуци в съществуващи медни мини.

„ Като влагаме в Jetti Resources, ние насърчаваме софтуерния прогрес в региона на добива на мед с фокус върху виновни и щадящи ресурсите процеси “, сподели Волфганг Обермайер, началник на отдел косвени артикули и услуги, първични материали, индустриални сътрудници на BMW Group. „ Ефективният развой може да ни помогне да подобрим екологичния отпечатък на BMW Group макар възходящото търсене на първични материали. “

Медта е съществена суровина при производството на електрически задвижващи системи, чието търсене ще нарасне внезапно през идващите години. До 2030 година най-малко половината от световните продажби на BMW Group ще бъдат от напълно електрически коли.

Включване на неизползвани запаси

Jetti Resources създава новаторска технология за възобновяване на мед от неексплоатирани преди този момент руди, които преди този момент не са били обработени стопански дейно. Около 70 % от международните медни запаси са свързани с тези първоначални сулфидни руди. По този метод изкопаният материал, който преди е бил съхраняван единствено на купчини и се е смятал за боклук, може да се оползотвори и да способства за пестенето на запаси.

Новият развой прави допустимо възобновяване на съхранени преди този момент медни запаси, като по този метод доста усилва индустриалните размери и живота на съществуващите мини. Това прави добива на първични материали доста по-ефективен и понижава въздействието върху околната среда от производството на мед. Химическият развой предизвиква към 40% по-малко излъчвания на CO2 спрямо стандартния рандеман на мед и също по този начин употребява единствено към 50% от нужната вода. Технологията към този момент се употребява в промишлен мащаб с огромен триумф и Jetti Resources възнамерява да работи със своите сътрудници за поощряване на световното внедряване.

Отговорно ръководство на веригата за доставки

BMW Group сложи виновните дейности и опазването на ресурсите в центъра на своята корпоративна тактика. Ключов аспект е спазването на екологичните и обществените стандарти във веригата на доставки. При сериозните първични материали изключително предизвикателство е условието да се изключат нарушаванията на екологичните стандарти и човешките права.

BMW Group непрестанно проучва и приоритизира суровините като част от своята тактика за материалите. Потенциалните опасности пораждат на първо място при добива и последващата обработка на съответните първични материали и групи първични материали. BMW Group противодейства на това със стандартизирани, превантивни и реактивни ограничения, които са съобразени с всяка суровина. За нужната бистрота и проследимост на обработката на суровините в границите на комплицираната и динамична мрежа от снабдители, BMW Group взе участие в Catena-X, обединяване за сигурен и типов продан на данни във веригата на доставки.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР