• Любимец на публиката в музея на Mercedes-Benz • Множество

...
• Любимец на публиката в музея на Mercedes-Benz • Множество
Коментари Харесай

Скулптура в ярко червено: Mercedes-Benz 500 K Special Roadster

• Любимец на публиката в музея на Mercedes-Benz
• Множество елементи свидетелстват за грациозност и високо майсторство на направа
• Мощен мотор с компресор и новаторско окачване
• Дебютът на 500 K е преди 90 години, на автомобилното ревю в Берлин

Щутгарт. „ Близък проект “ – името на тази серия от музея на Mercedes-Benz споделя всичко и споделя изненадваща, вълнуваща или подмолна история, хвърляйки светлината на прожекторите върху детайлите на транспортно средство, експонат или архитектурен или дизайнерски детайл. В светлината на прожекторите - 500 K Special Roadster е суперзвезда в музея на Mercedes-Benz.

Какво го прави толкоз вълнуващ? Това е невероятна автомобилна статуя, чиято грациозност излъчва безпроблемно от 30-те години на предишния век до наши дни. В модела са събрани най-хубавата технология, извънредно грациозен жанр и първокласен интериор във впечатляващо комбиниране. Всеки, който се приближи до това блестящо алено транспортно средство, е замаян от неговото великолепие.

Mercedes-Benz 500 K прави своя дебют преди 90 години на Международното автомобилно ревю (IAMA) в Берлин от 8 до 18 март 1934 година Луксозният автомобил е изложен и показан като величествен „ пощальон по автобана “. Special Roadster с вграден нагревател е прибавен към моделната гама през октомври 1934 година, като осмият и най-скъп вид на каросерията: цената му е била фантастичните за времето си 28 000 райхсмарки. Една непостижима сума, за която умерено бихте могли да си купите независима къща на първокласно място за това време.

Знаменитости от света на културата, развлеченията, бизнеса и политиката са купували 500 K и с това са си повдигали репутацията на аления килим. Едно от обичаните занимания на първокласните коли. Големите старания, вложени в построяването на Special Roadster ни изумяват и през днешния ден, започвайки от дизайна. Каросерията с огромни, елегантно извити калници и дълъг челен похлупак е планиран от стилиста Фридрих Гайгер. Днес той би се нарекъл дизайнер. Това даде на колата полъха на тъй наречените „ бръмчащите двадесет “ години на века, известни със своето обилие.

Интериорът припомня грациозен салон. Кожата на тънко ръчно направената седалка тапицерията и панелите на вратите съвсем „ галят “ лидера и пасажера начело. Всичко е цветно и координирано, ръцете на лидера стискат волан в цвят слонова кост. Окото е привлечено от табло с принадлежности пристигнали от работилница на часовникар. Много клиенти са имали самостоятелни стремежи, тъй че транспортните средства са създадени като уникуми под управлението на Херман Аренс в отдела за конструиране на специфични транспортни средства в завода в Синделфинген – мястото, което е било най-хубавото за каросерии на времето. „ Зинделфинген каросерия ” в профил на Special Roadster е удостоверение за качество.

Положени са оптимални старания за допустимо най-хубавата продуктивност с M 29 компресор моторът на 500 K който е в действителност именит. Той доставя 74 кВт (100 к.с.) и 118 кВт (160 к.с.) с задействан компресор. Roots с две остриета, ситуиран преди карбуратора, се задейства от пренасяне на педала на газта над точката на напън, достигната при цялостна позиция на газта (kickdown ефект). Това докарва отличителният плач на компресора и незабавно забележимото нарастване в мощноста.

Модерното окачване на 500 K, заимствано от Mercedes-Benz 380 (W 22), дава отговор изцяло на мощността на мотора. Със своята предна ос с трапецовидна връзка и задна клатеща се ос, патентован дизайн на Daimler-Benz,е нещо освен извънредно прогресивно по това време, а и бързо се трансформира в обща характерност на автомобилното инженерство, която към момента е годна до през днешния ден и се употребява по целия свят.

500 K ви кани да се насладите на детайлите. За какво може да се употребява да вземем за пример стъпалото на задния калник? Изненада – Special Roadster не е двуместен. Капак зад интериора отваря още място за сядане, известно като „ седалката на тъщата “, за което стъпката улеснява влизането.

500 K към този момент е необичайност през 30-те години на предишния век. Само 342 екземпляра от всички разновидности на каросерията са създадени сред 1934 и 1936 година Моделът незабавно е последван от 540 K, а през днешния ден и двете версии на серията W 29 имат обезпечени най-хубави цени на търгове. Особено Special Roadster е толкоз мечтан с тази каросерия от 1950 година че нататък работилници преобразуват седани или кабриолети в „ специфични роудстъри “ в вяра за увеличение на тяхната стойност, макар че, несъмнено, единствено истински транспортни средства от Sindelfingen могат да доближат най-високите цени. Експертите на Mercedes-Benz Classic могат да открият автентичноста оттатък всякаква подозрение.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР