• IONIQ 5 печели финалния кръг на Автомобил на годината“

...
• IONIQ 5 печели финалния кръг на Автомобил на годината“
Коментари Харесай

Hyundai IONIQ 5 е обявен за „Автомобил на годината“ в Германия за 2022 г.

• IONIQ 5 печели финалния кръг на „ Автомобил на годината “ в Германия за 2022 година
• Напълно електрическият Hyundai надвива над Audi E-Tron GT и Porsche 911 GT3

Само половин година след лансирането си в Германия, IONIQ 5 на Hyundai е разгласен за „ Автомобил на годината “ за 2022 година (GCOTY). Във финалния кръг на състезанието, изцяло електрическият IONIQ 5 надви над конкуренцията, като Audi E-Tron GT и Porsche 911 GT3.

На премиите GCOTY най-хубавите модели за годината се конкурират между тях в пет категории: „ Компактни “, „ Премиум “, „ Луксозни “, „ Нова сила “ и „ Динамика “.

Международно жури от 20 автомобилни публицисти тества и прави оценка всеки модел във връзка с неговите характерности. Като победител в класа в категорията „ Нова сила “, IONIQ 5 взе участие – и затова завоюва – финалния кръг.

„ Hyundai IONIQ 5 не е просто извънреден електромобил. За нас това е най- положителният модел за тази година “, споделя Йенс Майнерс, основател и член на журито на „ Автомобил на годината “. „ Уникалната композиция от дизайн, успеваемост и наслаждение от шофирането на IONIQ 5 оказа помощ на автомобила да завоюва по всички критерии, без да демонстрира никакви слаби места. В нашите очи концепцията за работа на IONIQ 5 и технологията на батерията са революционни. И макар че е на „ Автомобил на годината “ в Германия за 2022 година, IONIQ 5 несъмнено има световна прелест.

„ Получаването на тази премия на IONIQ 5 в такава мощно конкурентна среда потвърждава, че сме съумели да създадем извънреден автомобил, който се откроява измежду своите съперници на европейския авто пазар “, споделя Майкъл Коул, президент и основен изпълнителен шеф на Hyundai Motor Europe. „ Освен това тази победа демонстрира, че електрическите коли стават все по-подходящи за нашите клиенти в Европа. IONIQ 5 сега е водещият модел в нашата тактика за електрификация и ускорява визията на Hyundai за подвижност с нулеви излъчвания. "

Hyundai IONIQ 5: Нова епоха на електрическа подвижност
IONIQ 5 е първият модел от новата линия на марката IONIQ на Hyundai. IONIQ 5 е построен върху световната електрическа модулна платформа (E-GMP), платформата на Hyundai Motor Group, отдадена на електрически коли. Клиентите могат да избират сред две варианти на акумулатори – 58 кВч или 72,6 кВч – и HTRAC задвижване на всичко колела или единствено на задните. Версията със задно задвижване и 72,6 кВч има оптимален пробег от 481 километра с едно зареждане, съгласно WLTP.

IONIQ 5 обезпечава мощна динамичност и ултра-бързо зареждане. Благодарение на своята технология за зареждане от 800 V, и двете варианти за акумулатори могат да се зареждат от 10 до 80 % единствено за 18 минути на станции за бързо зареждане. Клиентите могат да употребяват технологията Vehicle to Load (V2L) за зареждане на външни електрически удери по време на шофиране или паркиране, като преносими компютри или скутери.

Както при всички модели на Hyundai, IONIQ 5 се предлага с водеща в промишлеността петгодишна гаранция без ограничаване в пробега. В допълнение към тази гаранция, батерията с високо напрежение също е покрита от гаранция от осем години или 160 000 километра.

*Източник: www.hyundai.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР