• IONIQ 5 е част от финалистите за наградата за

...
• IONIQ 5 е част от финалистите за наградата за
Коментари Харесай

Hyundai IONIQ 5 е в списъка с финалисти за престижната награда „Европейски автомобил на годината“ 2022 г.

• IONIQ 5 е част от финалистите за премията за Европейска кола на годината (COTY) 2022 година
• IONIQ 5 e един от седемте финалиста номинирани от журито, от дългия лист съдържащ 39 модела
• Победителят ще бъде разгласен в понеделник, 28 февруари 2022 година в Женева

IONIQ 5 беше определен като финалист за влиятелната премия „ Европейска кола на годината (COTY) “ 2022 година Напълно електрическият SUV на Hyundai Motor е един от седемте номинирани за продобиване на премията. Последният кръг на гласуването ще се организира в края на февруари, а спечелилият ще бъде разгласен в понеделник, 28 февруари в Женева.

IONIQ 5 беше определен измежду 39 модела, номинирани за COTY 2022 година и ще се състезава против шест други кандидата за премията. Тази номинация приключва сполучлива година за първия модел от новата линия на марката IONIQ на Hyundai. IONIQ 5 неотдавна беше разгласен за „ Аавтомобил на годината “ в Германия за 2022 година, единствено половин година след стартирането му на пазара.

„ Тази последна номинация за премия за подобен интернационално приет конкурс като COTY, в допълнение акцентира, че IONIQ 5 е извънредно напредничав елетрически автомобил, който се откроява в конкурентна среда “, споделя Майкъл Коул, президент и основен изпълнителен шеф на Hyundai Motor Europe. „ IONIQ 5 оглавява тактиката за електрификация на Hyundai и развива нашата визия за подвижност с нулеви излъчвания, с цел да предоставим на клиентите още повече избор. “

IONIQ 5 е първият модел от новата линия на марката IONIQ на Hyundai. IONIQ 5 е построен върху световната електрическа модулна платформа (E-GMP), платформата на Hyundai Motor Group, отдадена на електрически коли. Клиентите могат да избират сред две варианти на акумулатори – 58 кВч или 72,6 кВч – и HTRAC задвижване на всичко колела или единствено на задните. Версията със задно задвижване и 72,6 кВч има оптимален пробег от 481 километра с едно зареждане, съгласно WLTP.

IONIQ 5 обезпечава мощна динамичност и ултра-бързо зареждане. Благодарение на своята технология за зареждане от 800 V, и двете варианти за акумулатори могат да се зареждат от 10 до 80 % единствено за 18 минути на станции за бързо зареждане. Клиентите могат да употребяват технологията Vehicle to Load (V2L) за зареждане на външни електрически удери по време на шофиране или паркиране, като преносими компютри или скутери.

Както при всички модели на Hyundai, IONIQ 5 се предлага с водеща в промишлеността петгодишна гаранция без ограничаване в пробега. В допълнение към тази гаранция, батерията с високо напрежение също е покрита от гаранция от осем години или 160 000 километра.

*Източник: www.hyundai.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР