• Електрическият IONIQ 5 е отличен от World Car Awards

...
• Електрическият IONIQ 5 е отличен от World Car Awards
Коментари Харесай

IONIQ 5 спечели „Световен автомобил на годината “, „Световен електрически автомобил на годината“ и „Световен автомобилен дизайн на годината“

• Електрическият IONIQ 5 е отличен от World Car Awards на Международното автомобилно ревю в Ню Йорк и в трите категории, в които беше номиниран
• Иновативният кросоувър е първият от новата гама електрически автомобили на Hyundai, основан на специлизираната и усъвършенствана напълно електрическа платформа E-GMP
• IONIQ 5 предвещава нова епоха в дизайна на Hyundai с „ Параметрична динамичност “ и „ Living Space “
• От старта си през 2021 година, IONIQ 5 завоюва голям брой награди, в това число „ Автомобил на годината Германия “, „ Автомобил на годината в Обединеното кралство “, „ Автомобил на годината на Auto Express “ и „ Електрически автомобил на годината на Auto Bild “
• Като снабдител на интелигентни решения за подвижност, Hyundai Motor възнамерява да показа 17 модела електрически модела до 2030 година, в това число модели на първокласна марка Genesis Високо оцененият Hyundai IONIQ 5 завоюва през днешния ден влиятелните международни награди за коли за 2022 година, като напълно електрическият кросоувър беше разгласен за „ Световен автомобил на годината “, „ Световен електромобил на годината “ и „ Световен авто дизайн на годината “. Световните автомобилни награди разкриха резултатите на гала, извършена на Международното автомобилно ревю в Ню Йорк (NYIAS).
IONIQ 5 беше приет от жури от 102 автомобилни публицисти от 33 страни по света. Иновативният електрически модел (BEV), което към този момент завоюва голям брой интернационалните награди, беше обсъждан дружно с 27 конкурентни модела, пуснати на пазара през 2021 година, като в последна сметка завоюва победа над останалите финалисти и в трите категории, в които беше номиниран.

IONIQ 5 е първият модел в специфичната марка за електрически модели на Hyundai: IONIQ. Той употребява изцяло преимуществата на новаторската електрическата световна модулна платформа (E-GMP), с цел да предложи 800V, ултра-бързи благоприятни условия за зареждане от 10 до 80 % зареждане единствено за 18 минути и извънредно необятен интериор. Уникалната архитектура на IONIQ 5 значи, че осите могат да бъдат оптимално отдалечени, осигурявайки доста повече интериорно пространство от обичайните коли. Когато е оборудван със задвижване на две колела (2WD) и батерия до 77,4 кВч, оптималният му пробег с едно зареждане ще бъде към 480 km, съгласно стандарта WLTP. Неговите характерности включват технологията Vehicle-to-Load (V2L), усъвършенствана съгласуваност и системи за подкрепяне на лидера, които оферират най-хубавото преживяване в автомобила.

„ Истински сме горди да получим тези влиятелни награди, които признават гения и упоритата работа на всички наши хора и бизнес сътрудници в Hyundai Motor Company. Нашата визия е да дадем опция за напредък за човечеството и това утвърждение на нашия метод ще послужи за поощряване на нашия ангажимент да превърнем тази визия в действителност “, сподели господин Джехун Чанг, президент и основен изпълнителен шеф на Hyundai Motor Company.
Докато Hyundai Motor се трансформира в снабдител на интелигентни решения за подвижност, компанията форсира своята тактика за електрификация, с цел да стане водещият производител на електрически автомобили в света. Hyundai възнамерява да показа 17 нови електрически модела до 2030 година, в това число модели на първокласна марка Genesis, и се стреми да усили годишните световни продажби на електрически автомобили до 1,87 милиона единици до 2030 година

Г-н Чанг добави: „ IONIQ 5 съставлява главно достижение за нас, защото ние сме пионери в ново потомство интелигентни решения за подвижност с нашите новаторски технологии на платформата E-GMP, изключителна динамичност и самоуверен метод към дизайна и пространството. IONIQ 5 направи мощно усещане на все по-екологично съзнателни консуматори по целия свят и неговият триумф поддържа ускоряването на електрификацията на автомобилната промишленост. Темпото на измененията в Hyundai ще продължи неотменно през останалата част от 2022 година, защото скоро ще прибавим към нашата наградена гама IONIQ още модели. ”
IONIQ 5 предвещава нова епоха в дизайна на Hyundai, дефинирана от това, което дизайнерите на марката назовават „ Параметрична динамичност “ с кинетични повърхностни елементи, сходни на украшение, определящи образната еднаквост на моделите. Уникалният външен жанр на кросоувъра се характеризира с изчистени, остри линии, които предават динамичното му наличие на пътя и отличителни „ Parametric Pixel “ LED фарове и задни светлини, които оставят трайно усещане.

Интериорната тематика на IONIQ 5 „ Living Space “ употребява цялостното преимущество на междуосието от 3000 мм, с цел да предложи невиждана до момента преносима централна подпора, която разрешава на пасажерите повече независимост на придвижване. Голяма част от материалите в интериора употребяват екологични материали и текстил, като еко обработена кожа, устойчиви нишки и био багра, които отразяват възходящия интерес на потребителите към етични, устойчиви артикули.
„ С IONIQ 5 се заехме да създадем ново преживяване за подвижност “, сподели господин СангЮп Лий, изпълнителен вицепрезидент и началник на световния дизайнерски център на Hyundai. „ Този невероятен модел стана вероятен с помощта на пристрастеността и напъните на дизайнери и инженери, които разшириха границите на това, което е допустимо във вътрешното пространство.

След международното си показване предходната година, IONIQ 5 завоюва влиятелни интернационалните оценки, в това число „ Автомобил на годината Германия “, „ Автомобил на годината в Обединеното кралство “, „ Автомобил на годината на Auto Express “ и „ Електрически автомобил на годината на Auto Bild “. Моделът също по този начин зае първото място на първите по рода си награди за най-хубави коли на годината 2021/2022.

За „ Световен автомобил на годината “ журито избра IONIQ 5 от първичен лист с 28 автомобила, по-късно от трима финалисти. За да дават отговор на изискванията за категорията, колите би трябвало да се създават в минимум 10 000 бройки годишно, на цена под равнището на първокласните модели в съответните им пазари и да се продават на най-малко два огромни пазара на най-малко два континента по някое време сред 1 януари, 2021 – 30 март 2022 година
За влиятелното отличие „ Световен електромобил на годината “ журито избра IONIQ 5 от първичен лист с 11 кандидата, по-късно от трима финалисти. За да дават отговор на условията за категорията, транспортните средства би трябвало да се задвижват единствено от един или повече електрически мотори, създадени в размер от минимум 5000 единици годишно и да се продават на най-малко два огромни пазара на най-малко два континента по някое време сред 1 януари, 2021 – 30 март 2022 година

За Световен авто дизайн на годината групата от шестима специалисти от Франция, Германия, Япония, Обединеното кралство и Съединени американски щати избра IONIQ 5 от всички кандидати, които се състезават в другите пет категории. Панелът прегледа всяко транспортно средство въз основа на жанр и нововъведения.

„ Горди сме, че сме част от най-важният авто конкурс на планетата “, сподели господин Марк Шиенберг, президент на автомобилното ревю в Ню Йорк. „ Щастливи сме, че всички се върнаха на автомобилното ревю през днешния ден за оповестяването на спечелилите онлайн. Докато последните две години бяха предизвикателство за всички, клинетите на коли са подготвени да излязат и да изпитат всички невероятни нови транспортни средства и технологии, които промишлеността може да предложи. Поздравления и триумф на всички финалисти! ”
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР