• Една година след дебюта си в серията Hypercar, Team

...
• Една година след дебюта си в серията Hypercar, Team
Коментари Харесай

6-ТЕ ЧАСА НА МОНЦА: ПЪРВИ ПОДИУМ ЗА TEAM PEUGEOT TotalEnergies

• Една година след дебюта си в серията Hypercar, Team Peugeot TotalEnergies печели своя първи подиум
• 3-то място за #93 PEUGEOT 9X8 в 6-те часа на Монца за Жан-Ерик Верн, Микел Йенсен и Пол Ди Реста

Микел Йенсен, зад кормилото на #93 PEUGEOT 9X8 и Нико Мюлер на борда на #94 стартираха доста добре, заобикаляйки случай на първия завой.

#93 PEUGEOT 9X8 остана в челната тройка през по-голямата част от надпреварата, като даже водеше и се бори с Toyota и Ferrari, любимците в надпреварата. Микел Дженсън, по-късно Жан-Ерик Верн и Пол Ди Реста направиха чисто съревнование, поддържайки непрекъснато движение.

След своя дебют на същата писта предишния сезон, Team Peugeot TotalEnergies в този момент пресече финалната линия на трета позиция. За #94 PEUGEOT 9X8 надпреварата не мина безпрепятствено. След добър старт на Нико Мюлер, при Густаво Менезес се появи проблем с ускорението и колата трябваше да влезе в бокса. Тя се върна бързо на пистата, само че на задна позиция. Лоик Дювал в края на надпреварата даде всичко от себе си, с цел да завоюва няколко позиции и в последна сметка френският водач видя флага на 11-та позиция.

6-те часа на Монца и подиума са резултат от упоритата работа и воля на целият екип, в продължение на няколко месеца. Надеждността и продуктивността на PEUGEOT 9X8 сподели, че към този момент може да се бори с водачите в света на FIA Шампионат по устойчивост. Шестият кръг на FIA WEC ще се организира във Фуджи (Япония) от 8 септември, след заслужена лятна отмора за целия екип на Peugeot TotalEnergies.

Какво показа екипът:

Оливие Янсони – механически шеф на Peugeot Sport:

„ Този резултат е напълно логически, поради темпото, което имахме по време на свободните тренировки. Знаехм, че с цел да го реализираме, трябваше да създадем съвсем съвършено съревнование. #93 е на подиума, само че с екипни старания. #94 също беше доста конкурентен и разреши на Peugeot Sport да събере още значими данни. Можеше да приключи и на подиума без техническия проблем, което ни припомня какъв брой сложен е този спорт. Върнахме се тук, в Монца, една година след дебюта си и този резултат ни дава спомагателен тласък. От спортна позиция към момента имаме две надпревари, които можем да спечелим, тъй че ето нашата нова цел за края на сезона. ”

Жан-Ерик Верн - #93:

„ Изключително съм благополучен за този подиум, първият ни дружно в Hypercar серията с PEUGEOT. Имахме сложен старт при започване на сезона, само че тимът работи неуморно и този подиум демонстрира, че цялата упорита работа стартира да се отплаща. Това ще ни стимулира още повече да продължим да работим, да получаваме сходни резултати и да се надяваме на победа преди края на сезона. “

Пол Ди Реста – №93:

„ След Льо Ман имахме голяма позитивна сила. Беше необикновено да подготвим колата за това съревнование, знам какъв брой мъчно беше. Нямахме съвършен уикенд, само че успяхме да се потвърдим. Имаме още работа за извършване, само че отлично на целия екип. "

Микел Йенсен - №93:

„ Не бих споделил, че чакахме този резултат, когато започнахме уикенда, само че в подготвителните сесии видяхме, че имаме положително движение и всичко се получаваше добре. Имахме страховит старт, спечелихме позиции и всичко беше обвързвано с това да останеш начело, да следиш гумите и да не вземаме неправилни решения. Мисля, че успяхме да избегнем всяка неточност и това е повода да сме на подиума. "

Густаво Менезес - #94:

„ Щастлив съм да видя наш автомобил в топ 3. Бяхме много постоянни на пистата, само че получихме проблем със скоростния лост в края на пилотирането на Нико. Решихме, че можем да продължим, само че за жалост след няколко обиколки трябваше да се върна в бокса, защото не можех да ускоря. В този миг на пистата темпото беше в действителност положително, само че явно нямаше какво да създадем, тъй че продължихме да се състезаваме и продължих да натрупвам потребни обиколки, които да ни оказват помощ в идващото съревнование.

*Източник: www.peugeot.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР