• Близо 100 км автономен пробег на електричество с нулеви

...
• Близо 100 км автономен пробег на електричество с нулеви
Коментари Харесай

PLUG-IN ИЛИ САМОЗАРЯДЕН ХИБРИД, ХИБРИДНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ НА LEXUS ЗАДАВАТ ТЕНДЕНЦИИТЕ

• Близо 100 км самостоятелен пробег на електричество с нулеви излъчвания в градски условия и водещи в този пазарен сегмент индикатори на разхода на гориво при напълно новия NX 450h+ - първият рlug-in хибриден електрически автомобил на Lexus.
• 24% по-висока мощ и 20% по-ниски количества на излъчванията при новия самозаряден хибриден модел NX 350h.

Вероятно е прекомерно елементарно да се допусне, че всички нови plug-in хибридни коли са съвсем идентични. Всички те употребяват мощни акумулаторни акумулатори с високо напрежение, които дават опция за изминаване на нескончаем самостоятелен пробег на напълно електрическа двигателна сила и без никакви местни излъчвания. А когато батерията се нуждае от презареждане, моделът може да продължи пътуването с мотора с вътрешно горене досега, в който се включите към източник на електричество вкъщи, в офиса или на социална зарядна станция.

Това е правилно, само че единствено във връзка с главните неща и в най-общи линии. С напълно новия NX 450h+, който е първият plug-in хибриден електрически модел в гамата на Lexus, марката демонстрира, че е в положение да реализира доста повече със своите софтуерни благоприятни условия. Благодарение на несравнимия размер от познания и опит на Lexus в региона на създаването и производството на електрифицирани коли в премиум класа, построен и допълван в продължение на повече от 15 години, новият първокласен модел в междинния SUV клас незабавно пое ролята на пример в своя сегмент, демонстрирайки забележителна композиция от динамичност и енергийна успеваемост - в това число и във връзка с продължителността на самостоятелния пробег с нулеви местни излъчвания. От тази позиция новият NX 450h+ превъзхожда множеството от своите директни съперници по всички съществени индикатори – освен това с огромна преднина.

Продължителността на самостоятелния пробег в режим EV (движение на напълно електрическа тяга) при NX 450h+ е сред 70 и 74 километра в комбинирания цикъл на придвижване според условията на WLTP и нараства до 89-97 километра при придвижване в градски цикъл – точно в зоните, където екологичната непорочност на автомобила е изключително значима. Тези индикатори наред с ниския разход на гориво в размер на 0,9-1,1 л/100 км и публично измерените CO2 излъчвания от 21-25 г/км, са най-добрите в класа и то с добра преднина пред опциите на конкурентните модели. Освен всичко това, на извънградски прави и автомагистрала новият модел на Lexus може да се движи напълно на електричество с оптималната скорост до 135 км/ч.

При това първокласният модел в междинния SUV клас е в положение освен да измине по- огромно разстояние на напълно електрическа двигателна сила и нулеви местни излъчвания, само че и да обезпечи водещи в класа динамични характерности в случаите, когато зарядът на акумулаторната батерия е невисок. Това е по този начин, тъй като при тези условия той минава към напълно хибриден електрически режим на работа за разлика от множеството си съперници, които употребяват само мощта на своя мотор с вътрешно горене, което неизбежно води до по-високи стойности във връзка с разхода на гориво и количествата на излъчванията. Според изчисленията на Lexus, при този сценарий на приложимост разходът на гориво при конкурентните модели на NX 450h+ е приблизително сред 23 и 30% по-висок, в сравнение с при новия plug-in хибриден SUV модел на марката.

Всичко това става допустимо с помощта на високите софтуерни качества на plug- in хибридната електрическа система за задвижване на Lexus. В нея са обединени в едно високоефективно цяло икономичният 2,5-литров мотор с вътрешно горене по цикъла на Аткинсън, електрическият мотор-генератор и литиево-йонната акумулаторна батерия. Нейният потенциал е 18,1 кВтч – различен водещ в този клас индикатор, и може да се презареди изцяло за към два часа и половина при потребление на зарядна станция с ток 32 A и бордовото зарядно устройство с мощ 6,6 кВт. Качествата на акумулаторната батерия, усъвършенствани благодарение на превъзходното софтуерно ноу-хау на Lexus, е от главно значение за отличните експлоатационни характерности на новия модел в напълно електрически EV режим на работа.

Важно е да се уточни, че потреблението на тази високотехнологична задвижваща система не компрометира по никакъв метод достоверните SUV благоприятни условия, присъщи за NX – новият NX 450h+ се предлага серийно с енергоефективната система за двойно предаване e-Four (AWD) с спомагателен електродвигател за задвижване на колелата на задния мост при нужда.
Тези достижения на NX 450h+ са единствено един от аспектите на впечатляващия скок на гамата на новия NX във връзка с енергийната успеваемост и динамичните индикатори.

Самозареждащият се хибриден електрически модел NX 350h също се възползва от огромната софтуерна рационализация, осигуряваща доста усъвършенстване на експлоатационните индикатори. В съпоставяне с предходното издание NX 300h, новата задвижваща система от четвърто потомство е с 24% по-мощна със своя най-много от 244 к.с. и спомага за понижаване на времето за ускоряване от 0 до 100 км/ч при AWD версията с 15% до 7,7 секунди. Въпреки това, това нарастване на мощността не дава отрицателни отблясъци върху разхода на гориво и излъчванията. Официалните данни от извършените тествания демонстрират спад от към 20% при стойностите на CO2 - те стартират от 135 г/км в комбинирания цикъл на WLTP при AWD версията на модела и доближават до 129 г/км при версията с предно предаване FWD и междинен разход на гориво от 5,7 л/100 км (FWD).

Данните във връзка с динамичните характерности са ярка проява на метода, по който преимуществата на софтуерното водачество на Lexus трансформират NX във трогателен избор за клиентите на влиятелната марка - без значение дали търсят plug- in хибриден електрически автомобил или самозаряден хибриден електрически модел. И това е единствено част от цялостната картина, тъй като новият NX носи спомагателни преимущества под формата на вълнуващата динамичност, самоуверения дизайн и фамозното с качеството си първокласно осъществяване „ такуми ”, разкривайки нов стадий в развиването на марката.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР