• Aрматурно табло с цифрови показания Digital cockpit, модерна инфотейнмънт

...
• Aрматурно табло с цифрови показания Digital cockpit, модерна инфотейнмънт
Коментари Харесай

Новият Crafter е готов за световната си пазарна премиера

• Aрматурно табло с цифрови показания Digital cockpit, съвременна инфотейнмънт система и гама модерни асистиращи системи са измежду главните нововъведения
• Интелигентен гласов помощник с функционалност ChatGPT
• Поръчките за България започват от средата на май 2024 година

Още преди идната си премиера новият Crafter издава, че го чакаме на ново, по-високо равнище, с помощта на огромното възобновяване на софтуера и хардуера. Арматурното табло е напълно променено и осъвременено и към този момент разполага с последно потомство инфотейнмънт системи. Свежите функционалности включват блок на контролните принадлежности с напълно цифрови показания Digital Cockpit, мултифункционален волан, електромеханична спирачка за паркиране и богата гама системи за асистенция на лидера. Сред най-важните нови благоприятни условия и улеснения е гласовият помощник с вградена ChatGPT функционалност.

Поръчките на новия Crafter се чака да започват у нас от средата на месец май.

Новият Crafter ще се предлага с блок на контролните принадлежности Digital Cockpit с напълно цифрови показания като част от серийното съоръжение. Сред централните детайли в интериора на Crafter 2024 към този момент ще е 10,3-инчовият (по предпочитание 12,9- инчов) централен екран на инфотейнмънт системата, употребяваща основата на най- новата модулна платформа (MIB). Системата на Volkswagen с екран, завършен като свободно изравен детайл на арматурното табло, употребява напълно нов графичен интерфейс и извънредно ясна и разбираема конструкция на менютата с лесна навигация. Crafter ще разполага и с нова система за онлайн гласово ръководство на доста от функционалностите в автомобила, която схваща гласови команди с естествена тирада и обезпечава преимуществата на вградения изкуствен интелект ChatGPT. Ръчната спирачка и лостът за ръководство на автоматизираната трансмисия са с нов дизайн, също както и ръководството на светлините, бутоните в региона на централната подпора и всички вентилационни отвори на арматурното табло.

Внушителен брой нови системи за асистенция на лидера, включени в серийното и спомагателното съоръжение, слагат сполучливата моделна линия на ново, по- високо равнище и доста улесняват осъществяването на ежедневните задания на водачите на Crafter. В бъдеще всички разновидности на новия Crafter ще разполагат със следните системи - Front Assist (автоматично спешно прекъсване Autonomous Emergency Braking с функционалност за различаване на велосипедисти и пешеходци), Lane Assist (асистент за поддържане на лентата за движение), динамична функционалност за различаване и проявление на показанията на пътните знаци Dynamic Road Sign Display, ограничител на скоростта и функционалност Park Distance Control със звукова сигнализация, улесняваща маневрите за паркиране на заден ход. За първи път Crafter ще се предлага с опция за в допълнение съоръжение с асистента за автоматизирано придвижване Travel Assist, в комбиниране с който в Crafter се внедрява и асистентът при незабавни обстановки Emergency Assist.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР