‘’Няма нищо по-нищожно от доминацията на голямото самочувствие’’.*Текстът отразява мнението

...
‘’Няма нищо по-нищожно от доминацията на голямото самочувствие’’.*Текстът отразява мнението
Коментари Харесай

„Най-срамната глава в историята на българския футбол“: Защо мачът с Унгария е най-точният пример за власт без справедливост

‘’Няма нищо по-нищожно от превъзходството на огромното самочувствие’’.



*Текстът отразява мнението на създателя, което може да не съответствува с публицистичната позиция на.

На 21-и октомври 2005 година Борислав Михайлов е определен за Президент на Българския футболен съюз, като съумява да смъкна от поста Иван Славков, който е отпред на родния футбол 10 години. Несменяемият е заменен и стартира една нова ера.

Тази нова ера се чака с вяра. В последна сметка България се е класирала на Европейско състезание миналата година. В края, епохата ще се запомни като най-голямото леке, най-срамната глава в историята на българския футбол.

В антична Гърция в началотодумата " робия " не е имала отрицателно значение. Тираните идвали на власт след прелом. Те били считани за мъдри и умерени. Първите гръцки тирани, въпреки и да произлизат от елита, идват на власт заради желанието да се избегне господството на олигарси.

През 2004 година BBC разгласява филм-разследване, в който Славков е основно настоящо лице. “Да купиш игрите ” уличава тогавашния президент на БФС в единодушие за рушвет в подмяна на лобиране в интерес на семейството на Лондон на Олимпийските игри. Веднага след кино лентата Славков е отхвърлен и като член на МОК (Международен Олимпийски Комитет).

Идването на Борислав Михайлов би трябвало да постави завършек на корупцията в българския футбол. Колко наивно звучи товасега…

В днешно време тиранията се свързва със корист с власт. Диктатор, който не се интересува от благополучието на народа си. В случая, Борислав Михайлов не се интересува от богатството на българския футбол. Тиранинът е човек, който упражнява власт съгласно волята си и без правдивост.

Мачът с Унгария е най-точният образец за власт без правдивост. На 6-и ноември Българският футболен съюз излезе с позиция, в която съобщи, че “по рекомендация на УЕФА ”евроквалификацията с “маджарите ” ще се играе на стадион “Христо Ботев ” в Пловдив, вместо на Националния стадион “Васил Левски ”, освен това при закрити врата.

След това хаосът бе цялостен. Заплахи, че в случай че дуелът не се организира на “Колежа ”, ще бъдат взети лицензите на Ботев и Локомотив Пловдив. Обвинения, че Община Пловдив е нарушила авансово съглашение за потребление на стадион “Христо Ботев ”. Лъжи към цялата общност. Лъжа към кмета на Кърджали Ерол Мюмюн, че сме осъдени и заради това не може да има аудитория на срещата. Лъжа, че с българския футбол е свършено, в случай че мачът не се играе в Пловдив. Как сме щели да бъдем изключени от УЕФА… Трагикомедия.

Господа управници, този път номерът ви няма да мине. Напротив, сами си влошихте ситуацията. А изявления от вида “Не считам, че сме се изложили ” и “федерацията си съществува по съвършен метод ” не ви оказват помощ. Напротив. Наливат масло в огъня. Това е началото на края. Направихте нещо, за което никой не си бе мечтал преди седмици - обединихте всички почитатели против себе си. Всички. Те желаят правдивост за последните 18 години, в които се превърнахме във футболно джудже.

Никой не заслужава подобен футболен съюз. В четвъртък ще разберете, че всички ви желаят оставката, тъй като всеки деспот намира края си. Балонът се надуваше през годините, само че скоро ще се спука. Както Сервантес е споделил: “Няма нищо по-нищожно от превъзходството на огромното самочувствие ”. Към тях можем да прибавим страха и самозабравата.

Автор: Илина Стоянова
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР