​​​​​​Започва изграждането на бул. Тодор Каблешков от ул. Луи Айер

...
​​​​​​Започва изграждането на бул. Тодор Каблешков от ул. Луи Айер
Коментари Харесай

Започва изграждането на 1,4 км изцяло нов пробив на бул. Тодор Каблешков и вътрешния ринг на София

" ​​​​​​Започва построяването на бул. " Тодор Каблешков " от ул. " Луи Айер " до бул. " Черни връх ", което е напълно нов пробив от булеварда и 1,4 км от III градски кръг. Заедно с бул. " Филип Кутев ", който построяваме, бул. " Тодор Каблешков " реализира връзка сред бул. " България ", бул. " Черни връх " и бул. " Симеоновско шосе ". Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова.

Пробивът на бул. " Тодор Каблешков " е заложен в програмата на кмета Йорданка Фандъкова.
Новото трасе е продължение на към този момент издигнатия бул. " Тодор Каблешков " от бул. " България " до ул. " Луи Айер " и също ще бъде с две пътни платна с ширина 9 м (3 ленти по 3 м), еднопосочни велоалеи с широчина 2 м и тротоари приблизително по 5 м. В средата се обособява трасе за бъдещо трамвайно придвижване. Ще се построи и ново улично ЛЕД осветяване.

Проектът планува създаване и реорганизация на канализация, водоснабдяване, ел.-разпределителна мрежа, телекомуникации, улично осветяване, газoпровод. Ще бъде построен нов мост над реката и преход към поправения сектор на р. Дреновичка.
Изграждането на III градски кръг е от изключителна значимост за възстановяване на транспортната връзка сред южните квартали на София, за извеждане на трафика от центъра и възстановяване на качеството на въздуха в града.

*Източник: Столична община
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР