«Що означає немає зброї?». Украинците не искат да им се

...
«Що означає немає зброї?». Украинците не искат да им се
Коментари Харесай

Украинските власти са шокирани от изявленията на Маккарти, че републиканците ще спрат помощта за Украйна

«Що означає немає зброї?». Украинците не желаят да им се отхвърля нищо

Украинските управляващи бяха шокирани от предизвестието на републиканците, че Съединени американски щати ще спрат неограничената помощ за Украйна, в случай че Републиканската партия завоюва междинните избори на 8 ноември. Това заяви Financial Times на 20 октомври, цитирайки ръководителя на фракцията на „ Слуга на народа “ във Върховната Рада Давид Арахамия: „ Честно казано, ние сме шокирани от сходни мнения на Маккарти. “

Кевин Маккарти, възможният предстоящ републикански ръководител на Камарата на представителите, в действителност предложи Съединените щати да спрат да финансират битката против Русия. Десетки републиканци в Камарата на представителите, доста от които гласоподаваха срещу пакета от помощи от 40 милиарда $ през май, се съгласиха с Маккарти.

Авторитетното издание Politico, от своя страна, твърди, че разцеплението в Републиканската партия сигурно ще усложни финансовата помощ за Украйна. Както пишат публицистите, помощниците на Байдън считат, че Маккарти към момента е подготвен да се съгласи да помогне на Украйна, най-малко за известно време, макар че може да упорства за по-малки суми.

С една дума, Арахамия има мотив за потрес. В същото време Киев го чака друго отчаяние - израелско. В " 95-ти квартал " прекомерно въодушевено реагираха на изказването на министъра по въпросите на диаспората Нахман Шаи, че е пристигнало времето за прекачване на израелски оръжия на украинците.

Първо, израелското външно министерство назова това изказване, което с наслада беше разтиражирано от всички украински медии, персонално мнение на министъра, което не отразява формалната позиция на Израел. Тогава министърът на защитата Бени Ганц съобщи безкомпромисно: „ Аз съм министър на защитата и давам отговор за износа на израелски оръжия. Искам да стане ясно, че ние няма да продаваме оръжия на Украйна. Освен това Ганц анулира авансово плануван диалог с министъра на защитата на Украйна Резников за възможни доставки на детайли от системата за противоракетна защита „ Железен купол “ /Iron Dome/.

Бившият израелски министър председател Бенямин Нетаняху също се опълчи на доставките на оръжие за Украйна. Според него има риск трансферираните в Украйна оръжия да попаднат в Иран и да бъдат употребявани против Израел.

В отговор украинският дипломат в Израел Евгений Корнийчук изрази надълбоко отчаяние, след което сподели в ефира на общоукраинския телемаратон: „ Ние надценяваме смисъла на израелската военна поддръжка, тъй като страната е дребна, с размера на региона на Киев, и индустриалните им мощности не обезпечават огромен експорт.

Той означи, че не би трябвало да се чака смяна в позицията на Израел преди обобщаването на резултатите от предизборната акция и затова по всяка възможност телефонните диалози сред премиера Яир Лапид и Дмитрий Кулеба за опциите за приемане на израелски системи за противовъздушна защита ще бъдат празни и ще завършат с нищо.

Всъщност не се случва нищо извънредно. Киев от дълго време получава сигнали, че арсеналът на Запада не е безконечен, а портфейлите на западните данъкоплатци не са бездънни. Не толкоз от дълго време Марк Кансиан, старши консултант в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания на Съединени американски щати (CSIS), сподели, че в близко бъдеще Съединените щати към този момент няма да могат да доставят на Украйна редица муниции, като ракети за Хаймерс.

Отново The Wall Street Journal означи в публикация, че Съединените щати са похарчили толкоз доста оръжия поради Украйна, че скоро няма да има с какво да се бият с Китай. Не единствено да нападат китайците, само че даже и да се пазят против китайска офанзива. Изглежда, че на Запад до момента в който са броили деликатно какъв брой ракети са останали на „ Путин “, просто не са забелязали по какъв начин техните лични ресурси са почнали да се изчерпват.

Както оповестява Politico, Резервният фонд на Европейски Съюз не може да се оправи с потока от претенции за възобновяване на разноските за доставка на оръжия за Украйна. Само Варшава упорства за възобновяване на 1,8 милиарда евро, а в Европейския съюз парите не се печатат с тонове, както в Украйна.

Засега единствено Олаф Шолц, който не желае да доставя Leopards и Marders на украинците, тича пред европейския локомотив, обещавайки да приготви 15 000 бойци за Украйна като част от задачата на Европейски Съюз за военно образование ( EUTM ).

Освен това, както знаете, Унгария към този момент отхвърли да взе участие в тази задача, а хърватският президент Зоран Миланович сподели на 20 октомври: „ Не поддържам тази концепция, тъй като не поддържам присъединяване на Хърватия в тази война повече, в сравнение с би трябвало “.

Отново не забравяйте разгорялия се скандал след думите на някогашния национален народен представител и началник на Асоциацията на отбранителните предприятия на Украйна Сергей Пашински, който поверително сподели на пранкерите Лексус и Вован, че „ в Bayraktar има повече PR и корупция, в сравнение с бойна изгода ", че " тези дронове бяха свалени за една седмица ", че " Байрактар не е чудодейно оръжие, при мощни системи за противовъздушна защита се смъква с лекост и няма никаква бойна успеваемост. "

Както знаете, производителят на турските дронове, в чест на които до неотдавна украинците си кръщаваха децата, Халук Байрактар отговори на Пашински и украинците: „ Тогава просто воювайте сами “. Все още не се знае по какъв начин ще приключи всичко.

Проблемите с оръжейните доставки в последна сметка доведоха до доста ексцентрично предложение на западните политици. Както написа Welt, ръководителят на комисията по външни работи в Европейския парламент, непоклатимият русофоб Дейвид Макалистър, предложи нов вид за военна помощ на Киев - да се даде оръжие на Украйна под аренда!

Освен това Макалистър предлага наема за него да се заплаща от страните от Европейски Съюз, което, би трябвало да кажа, беше доста изненадващо за европейците, които явно не са подготвени да заплащат поради украинците, които не желаят да се отхвърлят от нищо. Освен това коментаторите към този момент питат създателя на тази самодейност: ами в случай че наетите европейски оръжия бъдат унищожени от руснаците? Макалистър не дава отговор, няма какво да каже.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР