§ В паспорта му било изписано Фредерик Меркюри, но той

...
§ В паспорта му било изписано Фредерик Меркюри, но той
Коментари Харесай

Фреди МЕРКЮРИ ~ 7 факта от живота му

§ В паспорта му било изписано Фредерик Меркюри, само че той в никакъв случай не се представял с цялото си име. По време на формалната среща с Кралицата, той се показал просто като Меркюри.

§ Музикантът собственоръчно основава логото на група QUEEN, с помощта на своите умения по графичен дизайн от художественото учебно заведение в Илинг, Лондон. Кралският герб на рок-групата е сътворен от зодиакалните знаци на неговите членове – два лъва за Джон Дикън и Роджър Тейлър, рак за Браян Мей и две феи за самия Фреди Меркюри, роден под знака на Девата.
В логото участва и птицата Феникс, която пази групата от зли сили.

 2

 3

§ Цялото семейство на музиканта принадлежи към религиозната индийска общественост парси. Независимо, че Фреди не бил прекомерно набожен, духовник от общността организира погребалната върволица на великия реализатор.

§ Гласът на Меркюри обгръща 4 октави. Този връх през годините е усъвършенстван само от Марая Кери. Когато говорел, гласът на Фреди повече приличал на баритон, само че в пеенето той звучал като тенор.

 9

 6.1     7

§ Меркюри бил буен фен на котките – имал повече от 10 пухкави любимци. Той даже посвещава албум и записва ария, особено за обичания си котарак Делай - Mr. Bad Guy

 13     14

 4     5

§ В началото на 70-те, Меркюри бил в извънредно близки връзки с Мери Остин. Дори след раздялата им, те траяли своето другарство. В изявление от 1985 година, Фреди признава, че Мери е единствения му непосредствен човек и от други такива той няма потребност. Посвещава й песента Love Of My Life и става кръстник на първородния й наследник. Когато Фреди умира, той завещава на Остин съвсем цялото си положение, дома си и лицензионните права от цялото си творчество.

 15     16

 10

§ По молба на Меркюри, неговият управител публично оповестява за заболяването му в деня на неговата гибел. В течение на няколко години, светът кипи от клюки за неговата болест, която става причина и за доста провалени концерти. В същото време, Фреди работи върху последния си албум и именитата ария The Show Must Go On, в чиито текст милионите му фенове разпознават протичащото се в живота на техния кумир. С големи старания, Меркюри приключва студийния запис, само че няма сили да снима видео към песента. Затова, членовете на QUEEN вземат решение, то да бъде направено от разнообразни моменти от живота на музиканта.

 11

 12

Queen - Who Wants To Live Forever

По материал на Diletant.media
Снимки ~ queenphotos.files.wordpress.com, mychordbook.com, fanpop.com, forum.hr, mtv.com, fanart.tv

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР