Звуков терор, пронизителен рев на къртачи и шум от строителни

...
Звуков терор, пронизителен рев на къртачи и шум от строителни
Коментари Харесай

Звуков терор! Рев на къртачи тормози жители в Тракия

Звуков гнет, писклив плач на къртачи и звук от строителни машини тормози жителите на ЖР „ Тракия”. За това алармира читателка на TrafficNews , която живее в карето на блокове 126,132 и 134, където сега се строи нова детска градина.

Забавачката е предопределена за 8 групи и 200 деца и се построява върху поляна, чийто терен от десетилетия беше предназначен за детска градина. Строителят на обекта е смолянската компания „ Артстрой”, която се съгласи да стартира градежа, макар дефицита на средства.

Оказва се, че компанията строител, очевидно не е осведомена с наредбите за шума на труда, тъй като макар закона, служащите подвигат звук в часовете от 14:00 до 16:00, когато ремонтните действия са категорично неразрешени. Стотици пловдивчани, живеещи на метри от терена, който се застроява са принудени да слушат мощните звуци от строителни машини когато и да е на денонощието.

Наш екип направи инспекция на място и нарушаване бе открито. Видяното малко след 14:00 часа, удостовери версията на нашата читателка. Работниците правиха ремонтни действия, които нарушават спокойствието на хората и целият регион кънтеше от звуци на разнообразни машини.

Околните описаха пред TrafficNews , че макар възбраната, служащите къртят и подвигат мощен звук в този часови диапазон.

„ Ние живеем на първия етаж и шумът е ужасяващ. Никой не се преценява с близките. Вият машини, къртачи, има багери, камиони, които също подвигат звук всеки ден. Нямаме момент успокоение, а има майки с бебета и дребни деца, които в този период от време нормално си почиват, само че поради внезапните звуци това е невъзможно”, описа пострадала.

В Законът за отбрана от шума в околната среда се не разрешава излъчването на звук по време на строителство за времето от 14,00 до 16,00 ч. и от 23,00 до 8,00 ч. При нужда от осъществяване на премерване на равнището на шума, контролът за съблюдаване на разпоредбите и нормите за осъществяване на градежите във връзка с шума, предаван по време на строителство, се реализира от упълномощени за задачата общински чиновници, взаимно с представители на „ Регионална здравна ревизия – Пловдив. “

Жителите в региона имат желание да подадат тъжба в Регионалната здравна ревизия, с цел да бъде измерен шумът от машини и да се откри надвишават ли се допустимите децибели.

TrafficNews потърси позицията на компанията реализатор, само че безрезултатно. Чакаме отговор и от Община Пловдив.







Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР