Звук от капеща кръв, сянка на човек, носещ брадва, зловещ

...
Звук от капеща кръв, сянка на човек, носещ брадва, зловещ
Коментари Харесай

Прокълнатата къща във Вилиска: Осем души са разсечени с брадва, докато спят

Звук от капеща кръв, сянка на човек, носещ секира, злокобен детски рев и глас, нашепващ „ Аз убих шест деца ”. Това са единствено част от прекарванията, разказани от търсачи на паранормални феномени, нощували в прокълнатата къща на убийствата със брадва във Вилиска. Сградата е в топ 10 на населяваните от духове места в Америка. В нея се е разиграло едно от най-бруталните закононарушения в Съединени американски щати. Осем души са разсечени с секира, до момента в който спят умерено в леглата си, а килърът е незнаен и до през днешния ден.

Зловещата история на всеобщото ликвидиране

Сгушен в хълмовете на Югозападна Айова, Вилиска е малко градче, където през днешния ден живеят малко повече от 1000 души, само че при започване на 1900 година това е оживено железопътно населено място с към 2500 души население.

В този преуспяващ за градчето интервал живее Джосия Б. Мур, един от най-видните предприемачи на Вилиска - притежател на „ Мур Имплъмент Къмпъни ”. На 6 декември 1899 година той се дами за Сара Монтгомъри. Двамата имат четири деца Херман, Катрин, Бойд и Пол, написа Legendsofamerica.

Джосия и брачната половинка му Сара били харесвани в общността и доста дейни в Презвитерианската черква. Всички ги описвали като другарски настроени и услужливи към своите съседи.

(1/2) The haunted Villisca axe murders occurred between the evening of June 9, 1912, and the early morning of June 10, 1912, in the town of Villisca, Iowa, United States. The six members of the Moore family and two house guests were found bludgeoned in the Moore residence
— Midwest appreciation (@midwest_stories)
В неделя, 9 юни 1912 година семейство Мур посетили църквата. Вечерта там се провело годишното събитие „ Програмата за Деня на детето ”, което бе проведено от Сара Мур. Същата вечер 9-годишната Катрин поканила своите приятелки сестрите Лена на 12 години и Ина Стинглер на 7 години да преспят у тях. Момичетата приели и по този начин всички дружно след края на тържеството се отправили пешком към дома на Мур. Часът бил към 21:00 ч. Това бил последният път, когато всички те били видени живи.

На идващия ден тяхната съседка Мери Пекъм забелязала, че огромната фамилна къща била призрачно тиха. Тя не видяла Джосия да потегля за работа и Сара да готви закуска или да прави домакинската си работа. Нямало нормалния звук от играещи и тичащи из двора деца. Мери решила да ревизира какво се е случило. Тя почукала на вратата на дома на Мур, само че никой не ѝ отворил.

Затова жената се обадила на брата на Джосия – Рос. Той дошъл бързо и почнал мощно да блъска по вратата и да вика по име своите родственици. След като не получил отговор, опитал да надникне в къщата през прозорците, само че всички пердета били спуснати. Рос решил да отключи и влезе натрапен в дома на фамилията на брат си. Малко откакто прекрачил прага на къщата, бледен той се върнал назад на верандата при Мери Пекъм и я инструктирал неотложно да се обади на шерифа Ханк Хортън.

Това, което Рос Мур видял вътре, било ужасяващо. Всички членове на фамилията били избити, не били пощадени даже двете сестри, които били на посетители.

Местопрестъплението е нечисто

Шериф Хортън дошъл бързо, последван от други офицери. Междувременно злокобната вест се популяризирала мълниеносно и към къщата на Мур се стекли стотици съседи и любопитни зяпачи. Полицаите бързо изгубили надзор върху мястото на престъплението. Местните от любознание оглеждали телата, докосвали всичко, някои даже си взели сувенири от къщата. В резултат на това всички евентуални доказателства били нечисти или унищожени, написа Мysteriesrunsolved.

Единствените известни обстоятелства били, че жертвите са осем. Всеки от тях умрял от удар с секира по главата.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР