Звучи гръмко, но е факт – захарта може да е

...
Звучи гръмко, но е факт – захарта може да е
Коментари Харесай

6 симптома, които показват дали сте зависими към захарта

Звучи гръмко, само че е реалност – захарта може да е смъртоносна. Ако съумеете, откажете сладкото за 1 месец и вижте какъв брой по-добър ще стане животът ви.

Не, болните от диабет не са единствените хора, които могат да имат високи равнища на кръвната захар. Всеки може да страда от сходно нещо, даже и да няма диабет. Но не всеки би могъл да забележи признаците, предупреждаващи ни, че се храним с прекалено много сладки храни.

Ето кои са те съгласно BrightSide.

Хапнах преди час, само че ми се желае отново

Когато кръвната ви захар е висока, глюкозата не може да стигне до клетките. Вследствие от това тялото няма сила и желае още храна - циничен кръг, който води до напълняване.

Чести гости на тоалетната

Високите равнища на кръвната захар са причина за честото уриниране. Когато тя не е в норма, бъбреците не работят обикновено. Честото уриниране, и освен то, е причина и за сухота в устата и непрекъсната жадност.

Станах преди час, само че още веднъж ми се спи

Постоянна отмалялост. Всеки, който си мисли, че няма нищо неприятно да хапне вафла в 10 сутринта, още една следобед и половин шоколад за вечеря, познава това смазващо чувство. 

Може и да свалите килограмите

Честото уриниране е причина за загуба на килограми. Недостатъчният инсулин ще накара тялото да изгаря всички преднамерено насъбрани мазнини.

Дори да завъдите гъбички

Захарта е същинско гориво за всевъзможни микроорганизми, които се подвизават в тялото ни. Затова не е изненада, че дамите, които имат високи равнища на захарта, се оплакват и от гъбички.

Захарта предизвика растежа на раковите кафези

Раковите кафези обичат сладко. Бавно, само че славно сладките храни ще ви разболеят и ще ви причинят освен здравен, само че и прочувствен дискомфорт.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР