Звучи чудесно човек да има силна емпатия, нали? Той разбира

...
Звучи чудесно човек да има силна емпатия, нали? Той разбира
Коментари Харесай

Скритите болки на емпатичните хора

Звучи отлично човек да има мощна емпатия, нали? Той схваща възприятията на останалите, претърпява ги и открива способи да ги утеши, да успокои ситуацията. От такива хора стават чудесни учители, админи, психолози, само че това умеене е скъпо на всички места, където се работи с хора и където страстите може да вземат превес. В персонален проект това са търсени другари, обичани и ценени за страхотните диалози, препоръки, поради самото им лечително наличие.

“Но по кое време раздаването води до привършване и кои са скритите болки на емпатите, които даже хората, които живеят с тях постоянно не схващат? ”

В реалност съчувствените хора може да са доста нежни, с пропадания в неустановеност и тревога. Често силите им не доближават те самите да се зареждат, с цел да поддържат своето чувство за успокоение и благополучие. И в случай че имаме другар, който е постоянно на наше разположение, който ни изслушва толкоз добре, на който можем да разчитаме да споделим всичко и той да ни разбере по този начин, както самите ние желаеме - дано не забравяме, че той има своите скрити от всички нас болки.

" Защо привличам всички откачалки? " Емпатичните хора имат свойството да притеглят като магнит нарцисити, его фанатици, патологични лъжци, хора с проблеми със самооценката, насилници от всевъзможен вид. Някои от тях си търсят аудитория, други - жертви за тормоз, трети - желаят да излекуват контузиите си. Емпатът не отхвърля на никого. Той знае, че тези отклонения от нормите са разследване от нещо друго и може да оправдае всяко държание, стига нещо в възприятието да му подскаже, че има причина.
Съвет: Помагайте на своите другари емпати да отсяват средата си и да я поддържат здравословна за самите себе си. Помагайте му да овладява склонността му да се притичва на помощ на всеки.

" Понякога се усещам отпаднал от общуването. " Изглежда като че ли съчувствените хора не поддържат връзка доста, дори вършат усещане на интровертни хора, които в най-хубавия случай избират компанията единствено на един или двама, с които реализират радушен диалог. Но даже това е единствено повърхността на всичко, което се случва в тях. Цял океан от страсти, заливащи ги, опустошаващи ги от време на време.
Съвет:Ценете времето за уединение на вашия другар емпат. Той има потребност доста повече, в сравнение с доста хора си мислят. Това е неговото време за лекуване. Независимо дали спи, чете, разхожда се или слуша музика, оставете го на мира, без да коментирате или изисквате от него нещо.

" Имам потребност някой да се поинтересува от мен самия. " Емпатичните хора са сложни за хващане. Те дотолкоз се разтварят в другите, че постоянно им е невероятно да изразят себе си и потребността също да бъдат разбирани, изслушвани. Понякога излъчват мощ и познание, от време на време губят контури на личната си характерност. Затова е значимо те да приказват за себе си.
Съвет: Показвайте интерес към вътрешния свят на своя другар или сътрудник емпат. Нека той се усеща разбирани, изслушвани и значими. Показвайте им честичко, че ги цените и обичате.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР